Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
42-3403
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bränslefilter till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Bränslefilter till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Bränslefilter för lastbilar billigt
 • Köp Bränslefilter kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
Bränslefilter katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Bränslefilter till ledande lastbilsmärken

Bränslefilter kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Bränslefilter till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Bränslefilter. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Bränslefilter till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Ett bränslefilter i en lastbil rengör bränslet från orenheter, inklusive smuts och korrosiva produkter. Det spelar en viktig roll i att förebygga förtida slitage på ventiler, injektorer och andra motorkomponenter.

Olika typer av bränslefilter för lastbilar

Enligt typ av bränsle:

 • För bensin. De har en enkel design. Eftersom den här typen av bränsle är relativt ovanlig att användas i lastbilar, är den här typen av filter vanligare installerad i personbilar.
 • För dieselbränsle. de är försedda med ett membran för vatten separation och ett värmesystem, som hjälper till att hålla den flytande konsistensen på bränslet även vid låga temperaturer.

Enligt grad av filtrering:

 • Grov rengöring. De tar bort stora partiklar. Deras genomsnittliga livslängd är 6000-10000 mils körning.
 • Fin rengöring. De tar bort även de minsta orenheter. I lastbilar med bränslefilter för bensin bör filter bytas ut efter 6000-8000 tusen mils körning, med en dieselmotor — efter 1000-2000 mils körning.

Filterelementen är tillverkade i en rad olika material såsom filt, papper, etc. Beroende på design finns följande typer av komponenter:

 • Monterbara. Endast filtret byts ut.
 • Fasta. De byts ut som en hel anordning.

Höljet på ett bränslefilter för en lastbil kan vara tillverkat av:

 • Metal. Här erbjuds hög värmeledningsförmåga, vilket har en positiv inverkan på effektiviteten i dieselbränsle för uppvärmning.
 • Plast. Det är resistent mot korrosion.
Tekniska del och dess orsaker

Ett Filter kan sättas igen eller kollapsa. Igensättning uppstår på grund av användningen av bränsle med dålig kvalitet, eller fel diesel. Höljet kan försämras eller deformeras på grund av korrosion, eller vid en trafikolycka, vilket kan resultera i läckage.

Hur man upptäcker fel

Om komponenten är i ett genomskinligt hölje kan det kontrolleras visuellt. Om fyllningen är mörkt brun i färg eller kondens finns synlig i bränslet bör filtret bytas ut.

Symptom på fel är betydligt reducerad motorkraft och ökad bränslekonsumtion. Dessutom kan läckage i arbetsvätskan orsaka en specifik lukt i kabinen. I dessa situationer bör produkten inspekteras, en läcka är vanligtvis synlig för det nakna ögat. Om du inte har tillräckligt med erfarenhet är det bättre att kontakt proffs på en verkstad för att installera en ny komponent.

AutoDoc: bekväm shopping online

Du föredrar att köpa komponenter och tillbehör för reparation under kampanjer? Vår onlinebutik har regelbundet specialerbjudanden för kunder, när priserna är väldigt låga. Dock, även utan rabatt är många av produkterna i AutoDoc katalogen billiga. Om du snabbt behöver ett bränslefilter till din lastbil, så placera din online-beställning nu. Din beställning kommer att levereras till din dörr så fort som möjligt.