Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
83-8997
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Fläkt till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Fläkt till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Fläkt för lastbilar billigt
  • Köp Fläkt kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Fläkt katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Fläkt till ledande lastbilsmärken

Fläkt kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Fläkt till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Fläkt. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Fläkt till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Motorns kylfläkt ger luftkylning av radiatorn när lastbilen står med motorn igång länge eller rör sig vid låg hastighet. Det gör det möjligt att undvika överhettning av motorn.

Typer kylfläktar för lastbilar

Typ av enhet:

  • Mekanisk. De drivs av en rem drivenhet. Dessa delar installeras oftast i stora fordon.
  • Hydromekanisk. Vridmomentet överförs från vevaxeln till elen genom en hydraulisk eller en fast koppling.
  • Elektrisk. Apparaten drivs av en elektrisk motor som är kopplad till lastbilen. Den här typen av motorfläktar används oftare i personbilar än i lastbilar.

Defekter och orsaker till dessa

Ibland bryts bladen av fälgen. Då kan vissa av dem bli helt förstörda. Detta händer oftast p.g.a brist av bladen, eller slarvig reparation av närliggande delar.

Elmotorn kan t.ex. gå sönder om rotorn bränns, vilket oftast orsakas av yttre störning. Vid långvarig drift kan enhetens strömkablar gå sönder. Flera delar kan också gå sönder samtidigt i enheten, t.ex. pumphjul och elmotor. Detta händer ofta vid trafikolyckor.

Hur man upptäcker fel

Otillfredsställande tillstånd för komponenten indikeras genom främmande ljud i området där den är lokaliserad. Bortsett från det kan även fel leda till överkylning eller överhettning av lastbilens motor. I det första fallet kan bränsleförbrukningen öka, i det senare kommer temperaturen på kylarvätskan att öka. När detta inträffar kommer föraren förvarnas genom rörelsen av den korresponderande mätaren.

Vid ett upptäckt fel av den elektriska enheten kontrolleras tillståndet hos dess krets med en krets testare. Det gör det möjligt att hitta skadade ledningar. Dessutom är enheten ansluten direkt till batteriet. Om det inte börjar fungera efter det här är motorn trasig.

Vid fel på motorfläktar bör du kontakta en lastbils servande specialist, fortsätter du köra av din lastbil med en trasig del kan leda till ytterligare motorfel. Verkstaden kontrollerar enheten och byter ut den om det behövs.

AUTODOC: bekväm shopping online

I vår webbshop hittar du ett brett utbud av bildelar. Att använda vår enkla men effektiva sökfunktion låter dig hitta och beställa en kylfläkt till motorn för din lastbil på ett snabbt sätt.

Om det är nödvändigt kommer vårt kundtjänst team att gladeligen hjälpa dig att hitta rätt del för din lastbil till ett överkomligt pris, samt även ge dig information om leveransvillkor och betalningsvillkor samt kampanjer. Om du har några frågor, kan du fråga dem när som helst i vår online-chatt.