Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
19-7481
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Gasfjädrar till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Gasfjädrar till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Gasfjädrar för lastbilar billigt
  • Köp Gasfjädrar kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Gasfjädrar katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Gasfjädrar till ledande lastbilsmärken

Gasfjädrar kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Gasfjädrar till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Gasfjädrar. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Gasfjädrar till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Gasfjädrar är inställande delar som nyttjas på lastbilar för att kunna öppna och stänga motorhuven men också för att gör säker den när den är öppen. De här delarna gör att nyttjande, service och lagning av lastbilar som är har med dem, lättare och försvarar även motorhuven från skador som eventuellt skulle kunna uppkomma av yttre åverkan.

Typer av gasfjädrar för lastbilar

Två typer av delar erbjuds i katalogerna:

  • Pneumatisk. De kan installeras med röret satt neråt mot kroppen eller uppåt mot motorhuven. De nyttjar en gas med kraftigt tryck för att kunna användas.
  • Hydropneumatisk. Den använder olja i systemet, därför kan de bara monteras nedåt. På så sätt stannar oljan i den nedre delen och kan det ser till att fjädern fungerar effektivt.

Delarna frånskiljer sig också från varandra på sättet fjädern dämpas:

  • Dynamisk. Kedjan bli öppnad och stängs väldigt följsamt, med sänkt fart. Detta ser till att locket stängs väldigt smidigt, men det tar lite tid.
  • Hydraulisk. Hastigheten på en här typen är snabbare. Att stänga sker hårdare, slagvibrationer sugs upp med hjälp av oljeviskositeten.

Olika uppbyggnad:

  • med en enkel försegling
  • med dubbel packning
  • med en oljekammare.

Enheterna kan också skilja sig åt i längd, bredd på en kolvstång och cylinder, kraft och andra kännetecken. På personbilar kan de även monteras i bagageutrymmet.

Fel och orsaker till dessa

Den här typen av bildelar har ingen specifikt angiven livslängd, men kan behövas bytas vid fel. Vanliga fel är deformation, trasiga fästelement, fastnat kolv och tätningsfel. De kan uppkomma p.g.a. påverkan, till exempel, genom att putta huven till övre punkten, som efterdyning av en trafikolycka, överhettning av delar och avsaknad på oljor i systemet som till följd från trasiga tätningar.

Så här upptäcker du fel

Svårighet med att öppna och tillsluta motorhuven kan ge dig tecken på att gasfjädern har gått sönder. Ibland öppnas huven bara öppnas med mycket kraft eller så kan du inte sätta fast den säkert när du öppnat den.

Den här typen av delar ska bytas tillsammans då påfrestningen är likvärdigt uppdelad på två. Om en del inte fungerar som den ska blir belastningen på den andra högre. Det kan leda till bristande funktion.

AutoDoc: bekväm shopping online

Du kan shoppa gasfjädrar från omtalade producenter i AutoDoc webbshop. Alla artiklar vi erbjuder är till bra pris men har också hög klass. Erbjudanden som ger hjälp till att spara mer förekommer för flera delar. Shoppa online på vår hemsida idag för att handla tillförlitliga reservdelar till låga priser.