Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
80-0978
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Generator till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Generator till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Generator för lastbilar billigt
 • Köp Generator kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
Generator katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Generator till ledande lastbilsmärken

Generator kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Generator till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Generator. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Generator till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Lastbilsgeneratorer omvandlar den mekaniska energin från vevaxeln till den elektriska strömmen. Dessa apparater behövs för att ladda batterier som används till den elektroniska utrustningen i fordonet.

Olika typer av generatorer för lastbilar

Beroende på hur fordonet är designat delas komponenterna in i följande grupper:

 • Borstförsedd generator. Vanligtvis är de kompakta och väger lite. Det rekommenderas att man demonterar generatorn en gång om året för att undersöka skick och hållbarhet och byta ut den vid behov.
 • Borstlös generator. Fördelen med dessa är hållbarheten och pålitligheten. De kräver service innan sommar och vinter.

Generatorerna som visas i kataloger skiljer sig även från varandra i följande parametrar:

 • Volt. Det kan vara 24 eller 28 V. I bilgeneratorer är det vanligtvis 12 V.
 • Ampere.Det kan nå 55 eller 100 A.
 • Kraft och dimensioner. Lastbilar har större och tyngre generatorer än personbilar.
 • Placering av kompressorhjul. Den kan vara placerad på skaftet nära den främre delen av höljet, eller i själva komponenten. Vid det sistnämnda är kompressorhjulet placerat framför rotorn eller på spetsen.
 • Material på kompressorhjulet. Tillverkare använder sig ofta av plast eller metall.
 • Remskivans design. Den kan vara dubbelspåriga för två kilremmar eller enkelspåriga för användning av poly-v remmar.

Defekter och orsaker

I fel på huvudkomponenten inkluderas, till exempel, sprickor i remskivan efter normalt slitage eller incorrect installation. Om generatorn har borstar kan de slitas bort med tiden. Dessutom kan fukt ibland orsaka kortslutning av diodbron. I sådant fall ska man kontakta en bilverkstad:där kan en specialist avgöra om dessa komponenter behöver bytas ut var och en, eller hela ihopsättningen.Det senare alternativet är oftast att rekommendera när innerlindningen är skadad, vilket kan hända på grund av kortslutning i fordonets elektriska system.

Hur man upptäcker fel

Lastbilsgeneratorer har ingen tydligt definierad livslängd. De ska diagnostiseras med hjälp av ett speciellt stativ, denna diagnostik bör lämnas åt en professionellmekaniker. Du kan också undersöka enheten på egen hand med hjälp av en voltmätare. Sätt motorhastigheten på 3,000 RPM, sätt igång vindrutetorkare. värmen och huvudstrålkastarna, mät sedan spänningen (V) på batteriet. Avvikelse från normalvärdet antyder att reparation behövs.

AUTODOC: bekvämt shopping online

I vår onlineshop kan du köpa en generator som kan garantera din lastbil oavbruten strömförsörjning. Beställ online idag så skickar vi din beställning omgående. Kolla gärna om din beställning ingår i en reklamkampanj. Du kan spara på dina slantar! AUTODOC är alltid snabb och billig shopping.