Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Hjulbult till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Hjulbult till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Hjulbult för lastbilar billigt
 • Köp Hjulbult kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
 • Lastbil Hjulbult alltid till låga priser
  Bästa pris garanterat
Hjulbult katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Hjulbult till ledande lastbilsmärken

Hjulbult kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Hjulbult till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Hjulbult. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Hjulbult till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Hjulbultar för lastbilar är gängade stavar som säkrar livslängden och funktionen hos komponenten. Den sortens muttrar används för att montera bromstrummor och fälgar på hjulnavet.

Typer hjulbultar för lastbilar

Olika design:

 • Klassisk. Den här sorten har ett huvud med en särskild form: hexagonal, jämn cylindrisk, oval, kvadratisk och rektangulär. Den trådlösa delen av delen kan vara slät eller kan ha räfflor för en estetiskt korrekt fixering av delen i navets hål.
 • Nitar. De här är stavar med olika storlek med tråd i båda ändar. Den centrala delen kan även vara elastisk eller räfflor. I några varianter har enheten mellan de gängade delarna ett hinder med större storlek för att hindra stiftet att dras igenom navet.

Fästena växlar i trådparametrarna. För lastbilar använder man diametrar på 16, 18, 22, 24 mm och en längd på 1,25, 1,5 och 2 mm, men för personbilars hjulbultar kan använda mindre diameter (10, 12, 14 , etc.).

Komponenterna är tillverkade av stål men kan ha en beläggning av titan, krom, nickel som skydd för korrosion. Vissa delar kan behandlas med värme.

Baserat på vilken sort av fälgar som ska monteras med dessa bultar kan den senare va i olika längd:

 • kort - för pressade fälgar;
 • lång - för legerade / smidda fälgar.

Genom sätets form:

 • konisk (konisk)
 • boll (radie);
 • platt.

Det är betydelsefullt att form passar hålet för monteringens form, då det i stor grad avgör riktig precisionen heten av hjulinriktningen på navet.

Fel och orsaker till dessa

Hjulbultar i lastbilar utsätts för tunga påfrestningar regelbundet; de kan ändra form, brista och till och med gå sönder. Korrosionsfläckar kan också påträffas på delarna om de utsätts för hög luftfuktighet regelbundet. Fel uppstår om man inte drar åt bultarna tillräckligt hårt eller om man drar åt dem för hårt. De flesta av sådana bultar ska monteras med åtdragningsmomentet på ca 98 till 108 Nm, om inte annat anges i teknisk dokumentation. Om för mycket kraft appliceras på bultarna kan kanterna på fästhuvudet förstöras eller till och med slitas av.

Hur man upptäcker fel

För att se fel i bultarna i god tid, är det viktigt att inspektera dem regelbundet men även se att de är ordentligt åtdragna. Om en hjulbult försvinner börjar det höras ljud och hjulen kommer gå ojämnt. Delarna bör bytas ut i enlighet med vad som står i lastbilens instruktionsbok.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vill du köpa delar av hög kvalité till din bil fort och enkelt? Ladda ner AutoDocs mobilapp. Då kan du alltid att ha en enkelt katalog över bildelar tillgänglig: du kommer att kunna välja och beställa hjulbultar och flera andra artiklar på några minuter. Vi har bra priser på artiklar som presenteras i vår webbshop. Dessutom håller vi ofta erbjudanden. Lägg din order online just nu och vi kommer att leverera din beställning så fort som möjligt.

loader Vänligen vänta...