Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Kördynamikreglering till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Kördynamikreglering till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Kördynamikreglering för lastbilar billigt
  • Köp Kördynamikreglering kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Kördynamikreglering katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Kördynamikreglering till ledande lastbilsmärken

Kördynamikreglering kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Kördynamikreglering till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Kördynamikreglering. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Kördynamikreglering till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Hjulhastighetssensor i lastbilar som framförallt avgör effektiviteten av fordonets bromsar och styrrespons. Datan som överförs från sensorn till ABS-systemet hjälper till att justera bromskraften och på så vis sänka risken för trafikolyckor.

Olika typer av hjulhastighetssensorer för lastbilar

Tillverkare erbjuder både passiva sensorer, som inte är i behov av någon yttre kraftkälla, och aktiva sensorer som är sammankopplade till kretsen ombord. Den förstnämnda är billigare medan den senare fungerar mer precision. Det finns två olika typer av aktiva sensorer:

  • Magnetoresistiva. En viktig fördel är funktionen att kunna avgöra hjulets hastighet redan från starten av rörelsen.
  • Baserad på en halleffektsensor. Dessa är väldigt precisa.

I bilar är ABS-sensorn vanligtvis installerad på varje hjul. I lastbilar är ibland dessa installerade vid varje axel beroende på  drivaxelns differential.

Defekter och orsaker

En komponent kan gå sluta fungera på grund av att den inre lindningen eller de inre ledningarna är sönder ifall det finns en mekanisk skada i höljet. Det kan ha blivit fel på grund av en stark kollision eller stöt t.ex. om fordonet varit med i en trafikolycka, eller vid en oförsiktig reparering av intilliggande enheter. Det kan även uppkomma skador på grund av starka vibrationer vid användande av lastbilen. Fukt kan göra att kontakter oxiderar.

Hur man hittar felen

Vanligtvis anvisar tillhörande mätare på instrumentpanelen strax efter att man startat motorn. Om inte, kontakta en specialist för underhållet som framförallt inkluderar datadiagnostik. En mekaniker mäter vanligen motståndet och spänningen (V) i systemet. För att undvika felfunktioner, bör användning av fordonet också kontrolleras. T.ex. efter man ersatt hjullager eller bromspedaler. Enheterna har ingen specificerad livslängd.

AUTODOC: bekväm shopping online

I vår onlineshop, hittar du ett brett sortiment av komponenter för fordon. Med hjälp av vår intuitiva katalog kan du snabbt hitta och köpa hjulhastighetssensorer och andra komponenter till din lastbil. Om du behöver hjälp med ditt val, mer information om våra nuvarande kampanjer och AUTODOCs arbetstider, vänligen kontakta vår specialist på online kundservice.