Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
28-5173
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Kupéluftfilter till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Kupéluftfilter till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Kupéluftfilter för lastbilar billigt
  • Köp Kupéluftfilter kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Kupéluftfilter katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Kupéluftfilter till ledande lastbilsmärken

Kupéluftfilter kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Kupéluftfilter till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Kupéluftfilter. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Kupéluftfilter till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Kabin luftfilter för lastbilar rengör luften som kommer in genom ventilationshålen från vägdamm vilket finns i överflöd på smutsiga vägar och längs vägkanten. Dessutom förhindrar det ingress av skadliga kemiska substanser som finns i avgaser, pollen och andra allergen att komma in i kabinen.

Typer av kabin luftfilter för lastbilar

Komponenter i tillverkarnas kataloger kan ha olika filterelement:

  • Papper. Dessa skyddar endast mot damm och sot och är relativt billiga.
  • Kol. Förhindrar ingress in i kabinen av damm såväl som giftiga ämnen i grupperna benzen och fenol, kväve och svaveloxider. De tar effektivt bort obehaglig odör. De kostar mer än ett filter tillverkat av papper.

Enligt rengöringsmetod kan komponenterna vara:

  • Mekaniska. De tar bort stora smutspartiklar.
  • Adsorption. De har ytterligare ett lager och är i regel tillverkade av kol vilket absorberar gaser samt obehagliga odörer.
  • Elektro-statisk. Tack vare det laddade filtermaterialet tar de till sig och håller fast även de minsta partiklar. Dessa element har en högst effektiv funktion.

Precis som filterelement för personbilar kan element för lastbilar finnas i olika form och tjocklek för höljet.

Tekniska fel och deras orsaker

Under fordonets hantering blir ytan på den aktiva komponenten oundvikligen täppt, särskilt under frekvent exponering för olja och vatten. Det normala intervallet för byte är en gång om året innan sommaren. Om lastbilen används konstant i dammiga områden kan detta intervall reduceras till ungefär hälften. Höljet kan bli skadat på grund av felaktig installation eller trafikolycka.

Hur man upptäcker fel

Det huvudsakliga tecknet på att kabin filtret behöver bytas är obehaglig odör i kabinen såsom mögel. Skicket på komponenten bör även kontrolleras om kondens bildas på rutorna eller då det är avbrott i lufttillförseln till kabinen. Smuts och skador kan enkelt märkas under inspektion. I bägge fall är det inte tal om reparation, utan det bör bytas till ett nytt.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vill du snabbt köpa ett kabinfilter till din lastbil eller andra komponenter? Köp dem i AutoDoc´s onlinebutik! Vårt kundtjänstteam hjälper dig gärna att hitta rätt del så att den kan skickas så snabbt som möjligt. Under kampanjer är våra priser otroligt låga. Välj AUTODOC och Köp mer för mindre!