Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
30-6943
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Transmissionsolja till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Transmissionsolja till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Transmissionsolja för lastbilar billigt
 • Köp Transmissionsolja kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
Transmissionsolja katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Transmissionsolja till ledande lastbilsmärken

Transmissionsolja kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Transmissionsolja till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Transmissionsolja. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Transmissionsolja till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Transmissionsoljor nyttjas för att smörja delar som i fordonets växellåda. De skapar en hinna av oljan som skyddar dem mot störning, korrosion och överbelastning. Oljan reducerar också skakningar och ljud, släpper ut värme och minskar nötning på delar som utsätts för spänning.

Typer av oljor för lastbilar

Baserat för vad de ska användas till finns det oljor för:

 • manuell växellåda;
 • automatisk växellåda.

Olika sammansättning:

 • Mineral. De skapar en tjock hinna av olja även under kraftigt tryck och omfattar snudd på inga farliga kemiska legeringar. Den här sorten kostar inte mycket men används upp ganska snabbt.
 • Syntetisk. Den här sorten kan nyttjas inom ett stort intervall av temperaturer, det då de inte har några att avancerade skillnader av viskositeten vid värme- eller kylförhållanden. En till bra sak är resistensen mot korrosion. Sämre egenskaper är en stor del av fluiditet, det gör att oljan kan läcka genom tätningarna.
 • Semisyntetisk. Det är en mix av mineral och syntetiska grunder, det är den bästa sorten när det kommer till pris och kvalitet. Den sorten av oljor nyttjas i växellådor av hög kvalité i lastbilar som kör i tunga miljöer.

För viskositet finns det sommar-, vinter- och heltidsoljor. De har varierande volymer och sorter av tillsatser som mest hjälper till att behålla funktionens egenskaper på en bra nivå vid när temperaturen stiger och att minimera skapande av insättningar. Vinteroljor har oftast varierande värden för drift i låg temperatur. Det kan t.ex. vara -40, -26 eller -12 ° C. Tillsatserna kan vara:

 • friktionsminskning
 • dämpande, vilket förbättrar viskositeten
 • korrosion.

Speciella användningsområden

Med tiden förlorar oljan sin smörjande egenskap p.g.a. oxidation och uppblandning med slitprodukter från friktionsskivor och andra delar av komponenten. När bytet av olja ska göras berättar fordonstillverkaren. Oljor för personbilar med automatisk växellåda ska växlas var 30 till 40 tusen kilometer och för manuell växellåda - efter 50 till 75 tusen. Intervallet för underhåll av lastbilar är längre. Det informeras av tillverkaren för varje fordon och är oftast beskrivet i fordonets manual.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vår webbshop har ett stort utbud av transmissionsoljor. I vår lättanvända katalog hittar du enkelt de artiklar du söker. Våra priser är väldigt bra, vi har regelbundna erbjudanden och ger dig chansen att få fri frakt. Lägg en order online på vår hemsida idag och köp transmissionsoljor och andra artiklar för reparation och underhåll av lastbilar till riktigt bra priser.