Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
86-9561
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Spännrulle till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Spännrulle till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Spännrulle för lastbilar billigt
  • Köp Spännrulle kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Spännrulle katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Spännrulle till ledande lastbilsmärken

Spännrulle kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Spännrulle till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Spännrulle. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Spännrulle till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

En spännremsskiva används för att justera anspänningen på växelströmsgeneratorns drivrem i lastbilar. Det är ett lager med ett platsskal på utsidan och en passande hylsa.

Typ av spännremsskivor för lastbilar

Enligt typ av fäste:

  • Excenterskiva. I sådana skivor agerar spänningsmekanismen via en inbyggd hylsa med ett hål offset från centrum. Det används för att placera enheten på ett stift monterat på motorn. Spännremsskivan vilar mot baksidan av remmen och roterar när motorn är igång. Genom att rotera på dess axel ändrar komponenten sin position relativt mot remmen och försäkrar på så vis att den är spänd.
  • Med en konsol. Konsolen är ansluten till motorn med muttrar och själva komponenten är fast ansluten till den. Anspänning uppnås genom att ändra konsolen relativt till motorn.

Enligt typ av justering av anspänning:

  • Mekanisk. Förutsätter manuell justering. Fördelen med dessa är ett lågt pris. Som regel skall de ersättas efter ungefär 700 mils körning.
  • Automatisk. Självjusterande anordningar som kan reducera vibrationsamplitud genom att absorbera stötar. Sådana komponenter är mer hållbara. Deras livslängd kan vara 10000 mils körning. Anordningarna är uppdelade i fjäderbelastade och hydrauliska.
Tekniska fel och dess orsaker

Precis som spänningsanordningar i bilar är komponenter i lastbilar ständigt utsatta för friktion, därför är de benägna att bli mekaniskt skadade och obalanserade. Dessutom smälter plastbeklädnaden ofta, och komponenter i lagret fastnar samt rostar.

Ingress av främmande partiklar kan bistå i att accelerera abrasion av ytan del kan uppstå. Som regel är smältande ett resultat av överhettade komponenter samtidigt som låsning, obalans och fritt spel är ett resultat av felaktig installation.

Hur man upptäcker fel

Eftersom fel i block kan orsaka brott i remmen för växelströmsgeneratorn i en lastbil bör enheten underhållas med regelbundna intervaller. Dessutom är lämplig orsak att kontakta ett servicecenter för diagnostik då det förekommer främmande ljud och vibrationer i växelströmsgeneratorn, strålkastarna blinkar när motorn är igång, det förekommer en betydande ökning av bränslekonsumtion när de elektriska anordningarna används. Specialister kommer bedöma tillståndet på spännings-mekanismen visuellt.

AutoDoc, bekväm shopping online

För att snabbt köpa en remspännsskiva för växelströmsgenerator och andra produkter till en lastbil till lågt pris, vänligen registrera dig i AutoDocs butik online. Du har en användarvänlig katalog tillgänglig där du kan hitta allt du behöver för en reparation och underhåll av ditt fordon inom några minuter. Vi håller våra priser rimliga och har ofta olika kampanjer. Beställ dina komponenter online idag och upptäck fördelarna med budgetvänlig samt kvick shopping!