Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
24-9683
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Ställstag / -delar till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Ställstag / -delar till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Ställstag / -delar för lastbilar billigt
  • Köp Ställstag / -delar kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Ställstag / -delar katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Ställstag / -delar till ledande lastbilsmärken

Ställstag / -delar kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Ställstag / -delar till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Ställstag / -delar. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Ställstag / -delar till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Slack justerare används exklusivt i lastbilars bromssystem. Komponenten är placerad på bromsbeläggen och verkar för att justera rotationsvinkeln samt bibehålla önskat avstånd från sko till trumma. Denna komponent överför kraft från stöt-stången till luftkammaren på hjulbromsen och försäkrar en effektiv inbromsning.

Olika typer av slack justerare för kommersiella fordon

Kataloger innehåller komponenter som varierar enligt följande parametrar:

  • Typ av justering. Det finns automatiska (självjusterande) och mekaniska komponenter. De första har hög noggrannhet i justering av bromsbacken till avstånd mot bromstrumma. De senare håller längre och är vanligtvis billigare.
  • Antalet verkande kuggar, kan vara 10, 19, 28, 37, etc.
  • Plats för installation. Höger och vänster, främre och bakre slack justerare tillverkas för lastbilar. På varje axel placeras två komponenter.

Tekniska fel och deras orsaker

Tillverkare anger inte någon specifik livslängd för dessa anordningar. Vid vanligt underhåll med smörjning av komponenterna kan de fortsätta fungera under lång tid. Manövrering av slack justeraren avgörs av slaget från luftkammarens stötstång, det bör inte överstiga 40 mm.

Denna komponent är inte demonterbar och kan inte repareras. En fallerad komponent skall bytas ut. Detta innefattar slitage av bussnings-hål och skador i växeln. Dessutom kan element i den slitna växeln skadas, blockering, defekter med synliga stukningar, plugg som lossnar. Anledningen till ett haveri kan vara orimlig belastning vid hantering, brister i att följa krav på underhåll, ingress av fukt och smuts i enheten.

Hur man upptäcker fel

Komponenterna kräver regelbunden inspektion, särskilt mätning av stötstångens slag. Sådan inspektion genomförs genom att tillföra luft i bromskammaren vid ett tryck på ungefär 6.5 atmosfär. Om spaken är OK kommer länksystemet fäst mot luftkammaren att återgå fullt ut till sin ursprungliga position när bromsen släpps.

En felaktig komponent kan identifieras genom tekniskt fel i systemet. Om nedpressning av bromspedalen kräver betydande ansträngning och lastbilen inte stannar under en lång tid krävs brådskande diagnostik. Komponenter bör bytas ut parvis för varje axel för att undvika ojämn inbromsning.

AutoDoc: bekväm shopping online

För att kunna köpa slack justerare och andra komponenter till din lastbil billigt och utan krångel, registrerar du dig i vår onlinebutik. Vi erbjuder prisvärda produkter, har kontinuerligt kampanjer för våra kunder och ger möjligheten till fri frakt. Välj de artiklar du behöver på vår hemsida eller i den mobila applikationen och lägg din beställning online idag. Vi ombesörjer leverans av din beställning omgående.