Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Tankgivare till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Tankgivare till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Tankgivare för lastbilar billigt
 • Köp Tankgivare kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
 • Lastbil Tankgivare alltid till låga priser
  Bästa pris garanterat
Tankgivare katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Tankgivare till ledande lastbilsmärken

Tankgivare kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Tankgivare till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Tankgivare. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Tankgivare till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

En bränslenivåsensor är en enhet som man använder för att mäta mängden bensin eller diesel i bränsletanken på en lastbil. Den möjliggör också att man kan mäta den faktiska förbrukningen av bränsle, för att optimera kostnaderna. För att visa mängden vätska i tanken skapar enheten sin egen signal och omvandlar den för att sedan visa den på indikatorn. Den finns placerad på instrumentpanelen.

Typer av bränslenivåsensorer för lastbilar

Katalogerna med tillverkare innehåller två olika produkter:

 • Mekaniskt. De här är den enklaste modellen med en flyt typ. Det är oftast ett rör som man sänker ner i tanken. Flytdelen är gjord av tunn metall, ihålig plast eller styrofoam. Mätfel kan förekomma men de är billiga. Delarna är resistenta mot nivåskillnader när lastbilen kör upp och ner för backar.
 • Elektronisk. De bestämmer bränslets dielektriska effektivitet av bränslet.Värdet förändras proportionellt mot mängden vätska i tanken. Den garanterar en hög noggrannhet i avläsningarna.

Baserat på typen av utsignalen kan sensorerna vara:

 • Frekvens-baserade. Data visas på instrumentpanelen i Hertz (Hz).
 • Analog. Informationen visas i Volt (V) Det involverar att koda värdet av volymen till spänning, strömstyrka eller annat fysiskt värde.
 • Digital. Uppgifterna visas som siffror på den inbyggda datorn. Det högsta tillåtna felet är 0,5%.

Fel och orsaker till detta

Bränslenivåsensorer i bilar och lastbilar har ingen angiven livslängd. De behöver regelbundet underhåll och behöver ibland bytas ut. De vanligaste felen är förseglingen av flötet, att en säkring går, att kontakterna blir skadade eller att kretskortet blir slitet eller att tätheten vid kopplingen till tanken försämrats. I vissa fall kan enheten skadas till följd av en trafikolycka eller att man under en längre tid använt bränsle av låg kvalité.

Hur man upptäcker fel

En enhet som är defekt visar antingen felaktig information eller ingen information alls. Indikatorn kan därför alltid ligga på noll, variera slumpmässigt eller alltid peka på maximalt osv. Den exakta orsaken till felet kan hittas genom att använda en multimeter eller en testlampa.

AUTODOC: bekväm shopping online

För att köpa en bränslenivåsensor och andra delar till överkomliga priser, bli kund hos AUTODOC. Vår webbshop har allt du behöver för att repareralastbilar. Vi har rimliga priser och har ofta kampanjer. Hög kvalité behöver inte vara dyrt Lägg din order online  idag på vår hemsida eller via vår mobilapp för att upptäcka allt detta själv.