Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Drivaxel till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Drivaxel till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Drivaxel för lastbilar billigt
  • Köp Drivaxel kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
  • Lastbil Drivaxel alltid till låga priser
    Bästa pris garanterat
Drivaxel katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Drivaxel till ledande lastbilsmärken

Drivaxel kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Drivaxel till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Drivaxel. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Drivaxel till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Drivknuten är en komponent som sitter på lastbilens framaxel. Den transporterar rotationen från axelskaftet till drivhjulen jämnt och sitter fast mellan två styrhjul.

Typer av drivknutar för lastbilar

De finns i olika diametrar. De är tillverkade av legerat stål av hög kvalité och härdas därefter. Man kan göra dem genom att:

  • smida;
  • gjuta

Defekter och orsaker till dessa

Tillverkarna har inte någon bestämd livstid för den här typen av artiklar. Med service enligt anvisningar och korrekt oljning, kan de funka under lång tid utan att behövas ersättas.

Vid löpande service på verkstad är det viktigt att besiktiga integriteten av drivknutsdamasken. En trasig drivknutsdamask kan inte skydda drivknutens skivor från fukt och slipande partiklar. Dessutom kan oljan försvinna. Det kan leda till spår av att korrosion, repor och märken dyker upp på enheten.

Andra problem kan bli sprickor i fogen. Det uppstår vid långvarig körning av på dåliga vägar. Oförsiktig körning med lastbilen med trasiga hjulnav, styrknappar eller stötdämpare kan också leda till att drivknuten inte fungerar som den ska och ökar nötningen.

Hur man upptäcker fel

De första tecknen på att drivknuten är trasig är ljud och skakningar när man svänger och plötsliga drag i lastbilen. När man växlar är det troligt att ett bultande ljud hörs. Märks dessa tecken bör man ta kontakt med en verkstad. Experter kommer undersöka förekomsten av skador i dammkapslar och spår av läckande smörjmedel samt avgöra skicket på komponenten i sin helhet.

AutoDoc: bekväm shopping online

För att lätt och produktivt kunna handla online, registrera dig hos AutoDoc webbshop. För att göra den enkelt för dig har vi utformat en enkel och intuitiv katalog: Det tar inte lång tid att söka efter rätt komponenter. Du kommer förhoppningsvis vara nöjd med priset på våra produkter och våra regelbundna erbjudanden är en bra bonus. Lägg din order på hemsidan eller använd vår mobilapp och beställ drivknutar och andra bildelar till lastbilar riktigt billigt.