Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Lager / Lagring till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Lager / Lagring till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Lager / Lagring för lastbilar billigt
  • Köp Lager / Lagring kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
  • Lastbil Lager / Lagring alltid till låga priser
    Bästa pris garanterat
Lager / Lagring katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Lager / Lagring till ledande lastbilsmärken

Lager / Lagring kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Lager / Lagring till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Lager / Lagring. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Lager / Lagring till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Kardanaxlar sitter i lastbilar garanterar en bra passform de gör det möjligt att rotera och skapa rörelse längs axeln. En anpassbar fastsättning gör att det går att få en enhetlig belastningsfördelning över axeln.

Typer

I tillverkarnas kataloger finns delar som skiljer sig från varandra genom:

  • Design. Här finns fasta och avtagbara. Avtagbara betraktas som mer säkra, men hela kardanaxeln behöver bytas om något går sönder.
  • Storlek, speciellt stångens diameter. Kardanaxlar för personbilar skiftar t.ex. mellan 1,5 och 2,5 mm. I lastbilar är diametern vanligen 3,5 till 4 mm.

Defekter och orsaker till dessa

Tillverkarna uppger ingen bestämd tid för hur längkardan axlarna håller. De verkar under hög belastning och kan ta skada vid dynamisk obalans och om man inte utför service regelbundet. Då slits både väggarna på utsidan och insidan p.g.a successiv reducering av volymen olja i produkten, med det ökar också risken för korrosionsskador.

Delarna skadas ofta p.g.a. att lastbilen körs i exceptionella miljöer, t.e.x. i terräng eller i varma temperaturer. Då skadas tätningen i delarna, det gör att föroreningar och fukt kommer in som i sin tur leder till slitage. Förutom det kan felaktig installerade delar lossna.

Hur man upptäcker fel

Första tecknet på att något är inte är som det ska med kardanaxeln är surrande, krossande ljud från axeln när lastbilen rullar. Vid växling kan vibrationer och stötar uppstå. Vid visuell kontroll av axeln upptäcks behovet av ersättning.

AutoDoc: Praktisk shopping online

För att handla kardanaxlar eller andra komponenter vid lagning av lastbilar, registrera dig i vår webbshop. Här hittar du bra priser och löpande kampanjer. Gör din beställning online på webbplatsen eller via AutoDocs mobilapp - vi kommer att leverera din beställning billigt till den adressen du angivit.