Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Frostskydd till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Frostskydd till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Frostskydd för lastbilar billigt
  • Köp Frostskydd kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Frostskydd katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Frostskydd till ledande lastbilsmärken

Frostskydd kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Frostskydd till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Frostskydd. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Frostskydd till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Kylvätska (glykol) används i lastbilens kylsystem. Den kretsar genom ledningar som är anslutna till radiatorn. Trycket bevaras av en pump. Vätskan fryser vid kalla temperaturer och har en hög kokpunkt.

Typer kylvätska för lastbilar

Katalogerna av tillverkare har vätskor med varierande sorter av tillsatser. De är indelade enligt den allmänt accepterade klassificeringen som utvecklats av American General Motors Corporation:

  • Gll (hybrid). Bortsett från organiskt innehåll har den en huvudsaklig uppsättning icke organiska tillsatser. Den kostar lite och kan nyttjas som kylvätska både i personbilar och i lastbilar. I regel är de gröna och varar i 3 år eller 90 000 km av körsträcka.
  • G12 (karboxylat). Den här sorten av frostskyddsmedel för lastbilar innehåller organiska tillsatser: karboxylat och etylenglykol. De nyttjas ofta i större lastbilar som är väldigt tunga. De säkrar största möjliga kylning. Vätskan är vanligen färgad röd och är resistent mot korrossion. Den här sorten av vätska håller 5 år eller 150 000 km körsträcka.
  • G13 (lobrid). Deras bas är propylenglykol, som, till skillnad från etylenglykol, fort bryts ner när man inte använder de längre. De är miljövänliga och är antingen gula eller lila i färgen. Deras hållbarhet är upp till 150 000 km körsträcka eller 4 till 5 år.

I vår webbshop kan du köpa kylvätskekoncentrat. Det ska spädas med destillerat vatten innan de används.

Viktigt att tänka på vid användning kylvätska i lastbilar

Det är betydelsefullt att nyttja vätskor av samma tillverkare och sort men även att inte blanda enheter av olika slag. Behövs det kan en hydrometer nyttjas, det är ett verktyg för fastställande av densiteten hos flytande material.

När komponenten byts ut är det viktigt att minnas datumet för bytet och lyssna till tillverkarens rekommendationer för intervallen i framtiden. Om lastbilen nyttjas mycket behöver vätskan regelbunden inspektion. Om det har blivit gelatinöst med icke homogena partiklar på ytan behöver den bytas ut. Förutom det är ett tecken på att det är dags att ersätta att det lägger sig i botten av expansionstanken och att vätskan får en brun nyans. Sker det bör man byta direkt. Att köpa ny kylvätska blir mycket billigare än att laga en trasig motorn p.g.a. överhettning.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vill du beställa kylvätska till lastbilar och andra tekniska vätskor till ett bra pris? Besök AutoDoc webbshop. Vi har erbjudanden löpande, där du kan handla allt du behöver till bra priser. Om du behöver hjälp, ta kontakt med våra experter på kundtjänst. De kan hjälpa dig att välja rätt produkt. Lägg din beställning idag, vi kommer se till att du får leveransen på nolltid!