Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Avfuktare / insats till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Avfuktare / insats till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Avfuktare / insats för lastbilar billigt
  • Köp Avfuktare / insats kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
  • Lastbil Avfuktare / insats alltid till låga priser
    Bästa pris garanterat
Avfuktare / insats katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Avfuktare / insats till ledande lastbilsmärken

Avfuktare / insats kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Avfuktare / insats till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Avfuktare / insats. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Avfuktare / insats till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

I lastbilar till skillnad från personbilar används vanligtvis ett pneumatiskt bromssystem. Ett lufttorkarfilter är en del av detta system. Det tar bort fukten från luften som kommer från kompressorn. Det reducerar korrosionsskador på komponenterna och därmed kostsamma reparationer.

Olika typer av lufttorkarfilter för lastbilar

Det huvudsakliga elementet i denna komponent är en utbytbar kassett för lufttorkarfilter till lastbilar. Detta är en behållare fylld med ett grynigt ämne som absorberar fukt. Det kan vara:

  • Zeoliter. Det bevarar sina egenskaper länge under lagring.
  • Silikon. Kornen är resistenta mot mekanisk skada.

Beroende på förekomst av ytterligare element kan ersättningskomponenter vara:

  • Kombinerade med en olje-separator. I detta fall är det två filter i samma kapsel. En av dem används för att ta bort kontamination av olja från luften innan den kommer in i avfuktaren. Detta reducerar markant sannolikheten att bromssystemets komponenter fallerar, vilket reducerar kostnaderna för underhåll.
  • Standard. De verkar enbart med sin direkta funktion. De är mest allmänt spridda och i de flesta fall sålda till lågt pris.

Tekniska fel och deras orsaker

Över tid förlorar absorberare sin förmåga att ta åt sig fukt. Detta på grund av faktum att de under hanteringen ackumulerar mycket vätska. Om det fryser på vintern kan luftfuktaren kollapsa. Detta sker när uppvärmningen är inaktiverad.

Ofta slutar fyllningen att uppnå sin funktion på grund av oljiga korn. Anledningen till detta är ett ökat utsläpp av olja från kompressorn.

Ett lufttorkarfilter till en lastbil kan fallera på grund av en söndrig backventil. Elementet skickar den torra luften från absorbenten till mottagaren. Exempelvis kan ventilen bli täppt på grund av felaktig hantering av kompressorn.

Hur man upptäcker ett fel

Behovet att installera en ny kassett kan identifieras genom kondens på mottagaren. För att kontrollera, öppna den korresponderande dräneringsventilen. Detta skall göras enligt tillverkarens instruktioner. Status på mottagaren skall kontrolleras dagligen. Fyllningen skall bytas ut åtminstone en gång om året innan vintern. Anordningen för separering av fukt byts vanligtvis ut när ventilen fallerar.

AutoDoc: bekväm shopping online

Behöver Du köpa ett lufttorkarfilter till din lastbil, eller en ny kassett? Lägg din order online i AutoDoc butiken idag så kommer vi ordna en snabb leverans. Behöver du hjälp att välja en komponent från katalogen? Våra kvalificerade specialister kommer med glädje ge dig råd. Letar du efter en möjlighet att köpa högkvalitativa komponenter till låga priser? Handla under kampanjer!

loader Vänligen vänta...