Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Membranbromscylinder till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Membranbromscylinder till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Membranbromscylinder för lastbilar billigt
 • Köp Membranbromscylinder kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
 • Lastbil Membranbromscylinder alltid till låga priser
  Bästa pris garanterat
Membranbromscylinder katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Membranbromscylinder till ledande lastbilsmärken

Membranbromscylinder kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Membranbromscylinder till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Membranbromscylinder. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Membranbromscylinder till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Luftbromskammaren är ett manöverorgan i bromssystemet för lastbilar. Det är ett runt kärl som delat inuti ett anpassbart membran som nyttjas för att ombilda koncentrerad luft till mekanisk kraft som behövs för att trycka bromsskorna till trumman. Enheterna sitter fast på bromsaxlarna individuellt på varje hjul. De ser till att det går att bromsa fort med tunga lastbilar utan att behöva pressa pedalen för hårt.

Typer av luftbromskammare för lastbilar

Olika axel:

 • Fram. De delarna susar luft genom luftinlopp som justerar tillflöde och urladdning. De har mindre kammarstorlek än motsvarigheten för bakaxlar, då att de inte står ut med lika hög påfrestning. Hållbarheten för den sorten är ca 3 år.
 • Bakre. De har en fjäderbromskammare. Luft fylls på genom kontrollelement. Vanlig bromsning startar av trycket som skapas i bromskammaren, medan parkerings- eller servicebromsen startas av press från fjäderbromskammaren. Vanligast är att hållbarheten hos den här sorten av delar är ca 2 år.

Arbetstrycket i lastbilens luftbromskammare växlar mellan 2 och 7 atm. Trycket beror på ansträngningen på pedalen och vikten på lasten i lastbilen.

Membranerna hos enheterna är olika stora. Katalogerna har bl.a. enheter med följande diameter i tum:

 • 20;
 • 24;
 • 30.

Defekter och orsaker till dessa

Ofta blir delarna trasiga och måste bytas ut om tätningen inte sitter fast ordentligt. Då kan det bli läckage och luft komma ut under skruven, om fjäderbromskammarens stempelmanchett är ändrad vid inloppsanslutningen och om o-ring är skadad kan det läcka genom hål i höljet om membranet är fel.

Andra fel kan vara bucklor och skråmor på höljet och locket, fel med fästen och att det är fel på anslutningsventilens. Stavslag ökar då. Då uppstår olikheten från normen, överskottet av detta värde med 15 till 25 mm för framaxeln och med 20 till 40 mm för bakaxeln.

Hur man upptäcker fel

Hur väl systemet fungerar avgörs främst på längden för bromssträckan. Experter på en bilverkstad kan mäta brytkraften på varje hjul på en speciell provbänk och bedöma den med referensvärdena. Att bilen rullar och asynkron bromsning är också tecken på att något är fel.

Tryckavvikelsen i fram- och bakluftkammare visas på instrumentbrädan. Den visar data som kommer från den tryckmätaren som är inbyggd. Vid service ska man även inspektera delarnas täthet och hur hårt de sitter fast. Luftläckage följs ofta av ett pipande ljud.

AutoDoc: bekväm shopping online

Söker du efter en webbshop med bra priser på delar till lagning och service av lastbilar? Välkommen till AutoDoc. Här kan du beställa luftbromskammare, lameller, luftkompressorer och många andra delar från kända tillverkare. Alla våra artiklar är billiga och vi har kampanjer på flera av dem. Bli kund hos oss idag och handla online till gynnsamma villkor.

loader Vänligen vänta...