Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bränsletank / delar till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Bränsletank / delar till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Bränsletank / delar för lastbilar billigt
 • Köp Bränsletank / delar kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
 • Lastbil Bränsletank / delar alltid till låga priser
  Bästa pris garanterat
Bränsletank / delar katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Bränsletank / delar till ledande lastbilsmärken

Bränsletank / delar kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Bränsletank / delar till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Bränsletank / delar. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Bränsletank / delar till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Till skillnad från de relativt kompakta bränsletankarna som finns i bilar kan tankarna i lastbilar rymma flera hundra liter av den brandfarliga produkten. Utformningen av de här tankarna är mer komplex, de garanterar en hög säkerhet och ser till att utsläppen i atmosfären blir lägre.

Typer av bränsletankar för lastbilar

Tankarna har olika tvärsektionsformer. De kan vara:

 • Kvadratiska
 • Rektangulära
 • Runda
 • D-formade.

Beroende på installationens särskilda drag placeras tanken:

 • Vertikalt. Vanligtvis monteras denna på ramen bakom hytten i lastbilar som används vid svåra förhållanden.
 • Horisontellt. Påfyllningslocket kan vara på toppen eller vid ändväggen. Bränsletankar av den första typen är oftast mer rymliga och den senare oftast lite mindre.

De skiljer sig också åt beroende på vilket material de är tillverkade av:

 • Aluminium. Används för diesel och bensin. Aluminium är en lättmetall som inte får någon reaktion vid kontakt med den här typen av vätskor. Dessutom håller de bra.
 • Rostfritt stål. De är starka nog för att klara ett hårt tryck och används därför ofta för naturgas.

Delarna har olika storlekar. Det finns en del komponenter med en volym av t.ex. 915 eller 1100 liter. I katalogerna kan man hitta separata komponenter för lastbilens bränsletank också, t.ex. kåpor och rör för halsen man fyller på bränslet i.

Defekter och orsaker

Bränsletanken byts ut när den antingen deformeras eller förlorar sin funktion. Ändringar av utseendet kan uppstå som ett resultat av hög yttre åverkan. Begränsad förstörelse kan uppkomma p.g.a. korrosion som uppstått på grund av fukt. Livslängden för en tank anges inte av tillverkarna.

Hur upptäcker man fel

Behovet av underhåll kan upptäckas genom en ökad bränsleförbrukning och vid en speciell lukt i området där tanken sitter. Vid en sådan situation bör tanken kontrolleras och vid ett läckage bör man söka hjälp med service på en verkstad för lastbilar. Även om inga fel hittas men symptomen kvarstår bör du låta en verkstad undersöka tanken.

AUTODOC: bekväm shopping online

I vår webbshop kan du snabbt välja och köpa en bränsletank som passar din lastbil. Det bästa är om du lägger din beställning under en kampanjperiod. Även om många produkter är billiga även utan rabatter. Om du vill ha en produkt som passar dig, både vad gäller kvalité och pris, kontakta våra rådgivare. De kommer att ge dig bra tips online.