Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
29-0620
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Ljuddämpare / Delar till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Ljuddämpare / Delar till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Ljuddämpare / Delar för lastbilar billigt
  • Köp Ljuddämpare / Delar kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Ljuddämpare / Delar katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Ljuddämpare / Delar till ledande lastbilsmärken

Ljuddämpare / Delar kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Ljuddämpare / Delar till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Ljuddämpare / Delar. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Ljuddämpare / Delar till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Ljuddämpare för lastbilar minskar ljudnivån som skapas av avgaser i avgasröret. Komponenten har olika fåror, delar och kamrar som gör att frekvensen av ljudvibrationer reduceras genom att förvandla dem till värmeenergi.

Typer av ljuddämpare för lastbilar

I tillverkarnas kataloger finns artiklar med olika sätt att drivas:

  • Restriktiv. De fångar upp vibrationer p.g.a. olikheten i kammarens och avgasrörets storlek. Bullernivån reduceras när avgaserna går förbi från det smala röret till ett rör med större storlek. De här enheterna är effektiva; De gör dock att kraften från motorn reduceras.
  • Reflekterande. De har en labyrint som avgaserna ska gå igenom. Ljudet studsar då mot väggarna. De kolliderar sen med ljudvågorna, gör om deras amplituder och neutraliseras. Den här typen inverkar nästan inte alls motoreffekten, men de blir väldigt heta när de används.
  • Absorberande. Den här sorten är uppfyllda med ett material som är ljudisolerande och har ett korrugerat rör som går igenom det. De har en simpel design och kan fånga upp ljudvågor av olika frekvenser. Den här sorten av enheter har relativt låg effektivitet.
  • Resonator. Den här varianten har flera kamrar anslutna med rör med hål med olika diametrar. De reducerar ljudnivån utan att bryta flödet, men bara i ett smalt frekvensområde.

Delar som nyttjas i för lastbilar är vanligast inte lika effektiva som de i personbilar då man vill ha kvar så mycket av motorns kraft som möjlig.

Delarna skiljer sig också åt beroende på materialet de är gjorda av:

  • Stål med skyddande beläggning (aluminium, etc.). De är billiga men håller inte så länge.
  • Rostfritt stål. De har en spegelyta, vilket nästan inte hindrar passage av gasflödet. Dessa enheter är resistenta mot negativa miljöfaktorer.

Defekter och orsaker till dessa

Livslängden är inte satt till en särskild tid. De måste därför bytas ut när de går sönder. Enheterna kan tappa sin täthet p.g.a. korrosion av metall, temperaturförändringar, kondensbildning i enheterna och mekanisk skada. Dessutom kan de täppas igen eller börja brinna i katalysatorn.

Hur man upptäcker fel

Om avgaserna läcker från ljuddämparen är ljudet från den motorn högre, metallknackningar hörs från avgaskanalen, det tyder på att delarna i enheten har bränt igenom och lossnat från dem. I vissa fall kan man märka att motorn blir svagare. Om sådana symtom upptäcks behöver man undersöka delarna. Om vattendroppar hittas under ljuddämparen i avgassystemet när de kyler ner, har deras de med största sannolikhet gått sönder.

AutoDoc: bekväm shopping online

I vår webbshop kan du beställa ljuddämpare och många andra artiklar för lastbilar, billigt och bekvämt. Vi har gjort en mobilapp: där du nu kan lägga en beställning från vilken plats som helst. Löpande erbjudanden gör det möjligt att reparera och serva ditt fordon ännu billigare. Handla online hos AutoDoc och börja spara pengar direkt!