Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
18-8295
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Oljefilter till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Oljefilter till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Oljefilter för lastbilar billigt
  • Köp Oljefilter kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Oljefilter katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Oljefilter till ledande lastbilsmärken

Oljefilter kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Oljefilter till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Oljefilter. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Oljefilter till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Oljefilter för lastbilar rengör smörjmedlet från sotavlagringar och rester av motorslitage. Det är en viktig del av smörjsystemet och bidrar till att förlänga livslängden på många komponenter.

Typer av oljefilter för lastbilar

Beroende på design funktioner delas dessa delar upp i följande grupper:

  • Spin-on. Huset och locket är en enskild enhet. Komponenten bytes ut som en enhet.
  • Patron. Endast filtermembranet bytes ut. Vanligtvis säljs filterpatroner till ett lågt pris.

Oljefilter för lastbilar kan skilja sig vad gäller rengöringsmetod. De kan t.ex vara:

  • Mekaniska. Föroreningarna avlägsnas då den aktiva vätskan passerar genom ett filter. Den sista är vanligtvis gjord av papper och kan även bestå av ett metallnät.
  • Sedimentering. Denna design innefattar en sumptank. Främmande element lägger sig i botten med hjälp av gravitationen.
  • Centrifugal. Komponenterna innefattar en trumma vilken roterar i hög hastighet genom trycket från smörjmedlet, som flyter genom munstycken. Genom centrifugalkraft renas den aktiva vätskan från föroreningar. De förblir kvar på trummans innervägg.

Tekniska fel och dess orsaker

Oftast byts denna komponent ut på grund av uppnådd service längd. Genom att fånga upp smuts blir ett oljefilter för lastbil gradvis täppt, dess kapacitet att släppa igenom försämras. Detta kan resultera i skador på filtermaterialet. Dumpventilen kan också aktiveras vilket resulterar i att smutsigt smörjmedel flyter till mekanikens komponenter.

I vissa fall blir filtret tilltäppt på förhand som ett resultat av att kylmedel kommer in i oljan. Dessutom kan komponenten skadas vi felaktig installation.

Hur man upptäcker fel

Ett problem indikeras genom att varningslampan för oljetryck tänds. Ett fel kan dessutom identifieras genom en kontroll med oljestickan. Hårda partiklar på oljestickan är ett bevis på det faktum att filtret inte fungerar som det ska. I detta fall, installera en ny komponent utan att vänta på schemalagd service. Det kommer vara billigare än att reparera enhet som skadats på grund av dålig rengöring av smörjmedlet.

I likhet med ett filter i personbilar skall nya komponenter installeras under varje oljebyte, efter 1000-1500 mils körning.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vår butiks katalog online erbjuder vi ett brett utbud av kvalitetsprodukter, här kan du beställa ett oljefilter som matchar specifikationerna för din lastbil. Om du behöver ytterligare information angående AutoDoc, våra nuvarande kampanjer, leveranser och betalning, ställ din fråga online via chat eller telefon. Våra specialister ger dig gärna all nödvändig information.