Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Överladdare / -delar till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Överladdare / -delar till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Överladdare / -delar för lastbilar billigt
  • Köp Överladdare / -delar kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
  • Lastbil Överladdare / -delar alltid till låga priser
    Bästa pris garanterat
Överladdare / -delar katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Överladdare / -delar till ledande lastbilsmärken

Överladdare / -delar kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Överladdare / -delar till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Överladdare / -delar. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Överladdare / -delar till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Kompressorn för lastbilar är komponent som höjer trycket i insugningssystemet med hjälp av kraft från avgasflödet. De transporterar luften in i förbränningskammaren och mättar sålunda bränsleblandningen med syre och gör att motorn framställer bättre kraft. Den jobbar autonomt och kan nå 200 000 RPM under trycket av avgaser. Artiklarna är gjorda av nickelbaserade legeringar.

Typer av kompressorer för lastbilar

Katalogerna från tillverkarna innehåller delar som installeras:

  • En i taget. De är vanligast stora och har en bra prestanda; De fungerar därför inte bäst vid låga motorvarvtal. De är billiga.
  • I par. Enskilt har de en sämre prestanda, men tillsammans blir den totala prestandan bättre. Huvudfördelen med den här sorten är deras förmåga att upprätthålla jämvikten mellan parametrar för tvungen induktion vid låg och hög varvtal och i och med det säkerställa en stabil accelerationsdynamik.

Sätt att ansluta:

  • i rad;
  • parallella (höger och vänster kompressorer för lastbilar finns tillgängliga).

Du kan även beställa kompressorer med olika grader av induktion online.

Defekter och orsaker till dessa

Livslängden för de här komponenterna är inte särskilt fastställda. Komponenterna går sönder om lagren är överhettade eller har fastnat, eller när axeln slits ut. Orsaken till det är vanligast att man inte smörjt riktigt, eller en försämrad kvalitet hos oljan på grund av att en tätning släppt eller reducerad genomströmningskapacitet hos oljematningsslangar. Igentäppning av kanaler är kan också vara en orsak vilket är till följd av för sent utbyte av olja, eller om man brukat olja av dålig kvalitet. Dessutom kan vevbladsklingor gå sönder om främmande föremål kommer in i delen.

Hur man upptäcker fel

Lastbilens kompressor måste undersökas om effekten i motorn reduceras, eller oljekonsumtionen ökar. Att något är fel kan också påträffas genom visslande ljud från kompressorn, att svart eller grå rök som kommer från avgasröret eller tillfälligt avbrott i driften av kompressorn. För att öka livslängden är det bra att använda bränsle av hög kvalitet, att man utför service i tid, speciellt byta luftfilter och olja samt att man övervakar lufttrycket på en speciell instrumentbräda. För högt tryck i systemet kan leda till att både kompressorn och motorn går sönder.

AutoDoc: bekväm shopping online

I vår webbshop kan du beställa kompressorer till lastbilar och flera andra delar för reparation till bra priser. Experter i vår kundtjänst är redo att hjälpa dig att göra rätt val och kan informera dig om aktuella erbjudanden. Att köpa bildelar kommer inte ta lång tid. Handla hos AutoDoc - spara dina pengar och handla bekvämt!