Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Svänghjul / kåpa till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Svänghjul / kåpa till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Svänghjul / kåpa för lastbilar billigt
  • Köp Svänghjul / kåpa kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
  • Lastbil Svänghjul / kåpa alltid till låga priser
    Bästa pris garanterat
Svänghjul / kåpa katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Svänghjul / kåpa till ledande lastbilsmärken

Svänghjul / kåpa kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Svänghjul / kåpa till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Svänghjul / kåpa. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Svänghjul / kåpa till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Svänghjul är en platta som är sitter på vevaxelns ände. Den transporterar vridmoment från motorn till växellådan sen startmotorn till vevaxeln. Den reducerar skakningar och ljud när lastbilen rullar.

Typer av svänghjul för lastbilar

Olika design:

  • Solid. Har fasta skivor som med en diameter på ca 20-50 cm med tänder på kanten. Den här sorten har en okonstlad utformning och är billig. De görs ofta av gjutjärn och är väger mycket. De garanterar en produktiv drift av motorn vid låga varvtal. I tillverkarnas kataloger finns också svänghjul med lägre vikt: de väger 1,5-2 kg mindre än standardversionerna. De lättare delarna gör att motorn snurra snabbare per minut, det gör att lastbilen kan accelerera fortare.
  • Dubbel vikt. Det är enheter som har av två skivor kopplade till en fjädermekanism. De passar lastbilar med starka motorer, då de fångar upp vibrationer helt. De reducerar förbrukningen av bränsle och bättrar på aerodynamiken. En nackdel är att de är dyra att laga.

Defekter och orsaker till detta

Livslängden är en körsträcka på 100-150 tusen kilometer i snitt. Ibland, om lastbilen kör lastbilen försiktigt, kan det nå 200-250 tusen km. Enheterna är tillverkade av slittåligt gjutjärn och stål. De utsätts för slitage naturligt och behöver löpande kontroller. Vanliga orsaker till fel är problem på tänderna och revor i det område där delen är sitter fast på vevaxeln och trådbrott i placeringen av kopplingskåpan. I dubbelvikt modeller är ett av de normalaste felen skada i det maskinella på spjällfjädrarna.

Anledningen till fel är oftast handhavande som utförts på fel sätt vid användning, framförallt att man inte trycker ner kopplingspedalen tillräckligt och hård bromsning. Komponentens minskade livslängd kan också orsakas av för hög belastning av lastbilen. Rätt användning av dubbel viktiga svänghjul kan beröras negativt av startmotorns rotationshastighet om den är för låg, skakningar på grund av transmissionsfel, olika kompression i cylindrarna och andra problem.

Hur man upptäcker fel

Fel på delarna i en lastbil, upptäcks av vibration när kopplingspedalen trycks ner, orena växlingar eller ökad bränsleförbrukning. Det samma gäller för personbilar Exakt fastställande av vilket felet är behöver en grundlig koll. Lagning och byte av delar ska överlåtas till experter på en verkstad.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vill du handla ett svänghjul för din lastbil till ett bra pris? Registrera dig hos AutoDocs webbshop. Vi har ett stort utbud av billiga delar till olika fordon. Erbjudanden gäller ofta för flera varor, det hjälper dig att spara mer. Välj dina delar online och lägg din beställning nu - vi kommer att leverera din beställning snabbt och billigt.