Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
28-8479
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bromstrumma till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Bromstrumma till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Bromstrumma för lastbilar billigt
  • Köp Bromstrumma kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Bromstrumma katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Bromstrumma till ledande lastbilsmärken

Bromstrumma kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Bromstrumma till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Bromstrumma. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Bromstrumma till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Lastbils bromstrummor är urholkade metallcylindrar som bromsskor tvingas på. Det gör att hastigheten reduceras och lastbilen stannar. Bromstrumman är noga fastsatt på hjulnavet och snurrar med den. De är hållbara, produktiva och har en simpel design.

Typer av bromstrummor för lastbilar

För olika axlar:

  • bak
  • fram;
  • universal.

Bromstrummor för fram- och bakaxlar till lastbilar har varierande storlekar och vikt. Oftast monteras de bredare bak och där de smalare delarna sätts fram. Många tvåaxliga lastbilar har fram- och baktrummor monterade med samma parametrar.

Olika utseende:

  • Komposit. De är delad i två: en cylinder och en fläns. De betraktas som den mest slitstarka.
  • Solid. De är billiga gjutna objekt.

Olika material:

  • Aluminium. De väger lite, släpper ut värmen bra och svalnar snabbt. De är väldigt resistenta mot korrosion, har snyggt utseende och är ganska billiga. Kan bli skeva om de överhettas.
  • Gjutjärn. De är hållbara och blir inte skeva vid väldigt hög värme. De tar tid för dem att svalna och får oftare korrosion i fuktiga miljöer.

Delarna kan ha olika storlek. Lastbilarnas bromstrummor kan överstiga 450 mm medan samma delar för personbilar bara är ca 200 mm.

Fel och orsaker till dessa

Enheterna är tillverkade av hållbara material; Med anledning av mekaniska- och värmebelastningar nöts de ut med tiden. Oftast är hållbarheten 100 000 km körsträcka. Mest förekommande felen är ökad inre diameter, uppkomst av stötar, märken, sprickor och rost. Vid den sortens problem bör delarna inte lagas - de behöver ersättas.

Hur man upptäcker fel

Användningen av de här delarna är direkt avgörande för säkerheten; Därför bör lastbilens service aldrig ignoreras eller skjutas upp. Då görs en bedömning av tillståndet genom inspektionshål i skölden varje gång för att kolla att allt är ok. Dessutom krävs diagnos om lastbilens hastighet reduceras med lägre frekvens än vanligt vid kraftig bromsning. Problem på bromstrummorna kan också upptäckas av att ratten vibrerar och blir svår att svänga med.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vill du shoppa bromstrummor och andra artiklar för lastbilar prisvärt? Välkommen till AutoDoc. I vår katalog hittar du ett stort sortiment av produkter till hög kvalité och bra priser. Rabatter finns på flera av dem, vilket hjälper dig att spara ännu mer. Säg adjö till att betala för mycket - gör din beställning online i vår webbshop idag.