Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
65-0528
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bromskloss till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Bromskloss till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Bromskloss för lastbilar billigt
 • Köp Bromskloss kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
Bromskloss katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Bromskloss till ledande lastbilsmärken

Bromskloss kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Bromskloss till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Bromskloss. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Bromskloss till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Bromsbelägg för skivbroms har nu blivit allt vanligare att användas på lastbilar. Dessa komponenter har en stabil friktionskoefficient både i början och slutet av inbromsning; det karakteriseras av en betydande respons, därför är de perfekta för att stanna tunga fordon. De har plan arbetsyta som kommer i direkt kontakt med skivan bara när pedalen trycks ner.

Typer av bromsbelägg för skivbromsar till lastbilar

Beroende på axeln:

 • Front. I genomsnitt skall de hålla 8000 till 10000 körda mil.
 • Bak. Dessa håller 7000 till 11000 mil.

Beroende på material de tillverkats i:

 • Semi-metalliska. De innehåller 30 till 65% metal. De karakteriseras av styrka och tålighet. De är också ganska högljudda men effektiva även under nödbromsning.
 • Låg-metalliska. I genomsnitt innehåller de ungefär 10-30% metal. De är billiga men mer benägna att råka ut för abrasion och få beläggningar av damm.

Enligt förekomst av slitage sensor:

 • Med en sensor. De indikerar kritiskt slitage på friktions lagret.
 • Utan sensor. Dessa kräver konstant visuell bevakning.
Tekniska fel och dess orsaker

Som i fallet med bromsbelägg för personbilar är vanligtvis förtida och ojämnt slitage av komponenten i lastbilar associerad med krångel i kolvarna, särskilt klämda guider eller kolvar. Det senare orsakas av tappad funktionalitet i dammskydd då komponenterna blir exponerade för fukt och smuts.

Om en kolv fastnar i den utdragna positionen kommer komponenten gnida ytan på disken under körning. Detta kan leda till förtida slitage såväl som överhettning och brand.

Skador på skivans yta - flisor, sprickor och oregelbundenheter - är också farliga för beläggen. De förekommer ofta på grund av överhettning av de senare. Exempelvis efter allt för intensivt användande av bromsmekanismen eller felaktigheter vi körning i nedförslut.

Hur man upptäcker fel

De flesta av beläggen fram samt bak på moderna lastbilar är utrustade med sensorer. De hjälper att övervaka skicket på dessa komponenter genom att sända signaler till föraren om de behöver bytas ut, vilket antingen är ett specifikt ljud eller en motsvarande signal på instrumentbrädan.

Det är dock oavsett tillgången till sensor rekommenderat att mäta tjockleken på friktionslagret vid varje underhåll. De uppmätta värdena bör stämma med de specificerade av tillverkaren i den tekniska dokumentationen, för den specifika lastbilsmodellen.

Behovet av ej schemalagd diagnostik av komponenter kan identifieras genom:

 • lukten av bränt i kabinen under inbromsning;
 • avvikelse från rak riktning;
 • ökad bromssträcka
 • slirning i sidled när bromspedalen släpps.
AUTODOC, bekväm shopping online

För att köpa reservdelar snabbt och billigt, bör du bli kund på vår onlinebutik. Tack vare det enorma utbudet av produkter garanterar vi att du kommer kunna köpa bromsbelägg till lastbilar oavsett märke och modell. Våra specialister kommer kvickt svara på alla dina frågor och förbereda komponenter för leverans. Prisvärda varor kommer vara en trevlig bonus utöver vår högkvalitativa service.