Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Hjulnav / Delar till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Hjulnav / Delar till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Hjulnav / Delar för lastbilar billigt
  • Köp Hjulnav / Delar kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
  • Lastbil Hjulnav / Delar alltid till låga priser
    Bästa pris garanterat
Hjulnav / Delar katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Hjulnav / Delar till ledande lastbilsmärken

Hjulnav / Delar kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Hjulnav / Delar till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Hjulnav / Delar. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Hjulnav / Delar till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Hjulnavet är en av huvuddelarna i en cirklande anordning med ett hål för installation på en lastbilsaxel. Delen ser till att hjulfälgen sitter fast och säkerställer dess fria rotation. Dessutom sätter den fast enheten alla enheter till halvaxeln, det gör det möjligt att montera bromsskivor eller bromstrummor men även andra delar i anti-lock-systemet.

Typer av hjulnav

De här delarna är skapade av kraftigt gjutjärn eller stållegering genom att skruva och spraka då de måste stå ut med höga påfrestningar. Sektionerna kan vara tillverkade för olika hjul:

  • Icke styrda drivhjul. De är installerade på bakaxlarna på bilar som drivs av bakhjulen. De är sammankopplade till axeln med en krage.
  • Icke-styrda, icke-drivna hjul. De sätts på bakaxlarna på bak- och fyrhjulsdrivna lastbilar.
  • Styrdadrivhjul. De sätts fast på framaxlarna på lastbilar som är drivs av framhjulen.
  • Styrhjul men inte drivhjul. De installeras på framaxlarna av bakhjulsdrivna lastbilar.

Navenheten är ihopsatt med 2 skruvar och en bricka med låsfunktion i en av ändarna med en stubaxel. Hjulnav för personbilar skiljer sig dessa, personbilars är monterade på kullager och lastbilars på avsmalnande rulllagringslager. De är mindre och ger starkare kapacitet. De är uppfyllda med olja och skyddas från utsidan, samt av en bromsbackplatta eller tryckbricka - invändigt.

Fel och orsaker till dessa

De här delarna går inte sönder så ofta men när de gör de kan de behövas bytas ut om kullagren är trasig, ett fäste för montering på lagret är slitet eller om gängade delar av bultar eller nitar är trasiga. I få fall kan delens form ändras. Skadorna kan uppkomma om man slår i ett gupp i snabb fart, om man har överbelasta fordonet under lång tid eller om man har en offensiv stil att köra bilen på.

Så här upptäcker du fel

Fel i navet kan märkas av att man gör främmande ljud när man kör, att lastbilen vibrerar, att lastbilen svajar, minskad väghållningsförmåga och ojämnt däckslitage. Trasiga delar kommer märkas vid en kontroll. För att avvärja fel på fram- och bakhjulsnav är det viktigt att lastbilen åker på service i tid. Kontrollera att fästelement sitter fast ordentligt, lager och byt olja.

AutoDoc: bekväm shopping online

Vill du handla allt du är i behov av för lagning och underhåll av lastbilar billigt? Bli kund i AutoDocs webbshop. Vi har bra priser på alla varor och löpande erbjudanden som hjälper dig att spara. Välj artiklar från vår katalog som passar din lastbil och gör en beställning online idag för att kunna shoppa hjulnav och andra delar av hög kvalitét till fyndpris.

loader Vänligen vänta...