Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
14-4510
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Sensorer till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Sensorer till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Sensorer för lastbilar billigt
  • Köp Sensorer kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Sensorer katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Sensorer till ledande lastbilsmärken

Sensorer kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Sensorer till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Sensorer. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Sensorer till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Sensorer finns i nästan alla moderna lastbilar. Deras uppgift är att säkerheten när man kör och informera föraren om de olika parametrarnas tillstånd. Tack vare indikatorer kan lastbilsägaren veta när en åtgärd behövs.

Typer av sensorer för lastbilar

Olika sätt de drivs på:

  • Aktiv. De tar emot externa signaler. Agerar sen på de signalerna och förvandlar dem till sina egna till elektriska signaler.
  • Passiv. De behöver inte andra signaler. De kan skapa och skicka elektriska signaler.

Baserat på användningsområdet, skiljer de sig även sig åt på följande sätt:

  • Placering och hastighetssensorer. Dessa har detektorer av vevaxelns läge, kamaxeln, gasreglaget och gaspedalen och kontrollerar bränslenivån, hjulhastighet och styrvinkel. De kan ha men även vara utan kontakter. Den drivs av fysiska fenomen och effekter. De innefattar bl.a. Hall sensorer, Wiegand sensorer, induktiva, magnetoresistiva, optiska och andra sensorer. Dessa komponenter är potentiometrar med flexibla anslutningar som verifierar vinkel och linjära rörelser av objekt.
  • Luftmasssensorer. Den här sorten av sensorer är placerad framför luftfiltret. De används för att värdera volymen luft som passerar in i motorn.
  • Mätning av avgaser. Den här sorten har lambdasensorer och detektorer av kväveoxidnivå, som monteras i avgassystemet. De berättar om volymen skadliga ämnen i avgaserna.
  • Temperatursensorer. De här är termo-resistorer med kritisk temperaturkoefficient. De installeras i inloppsröret, på insidan och utsidan av lastbilens kabin. De kan också kontrollera kylvätskan och oljetemperaturen.
  • Trycksensorer. Den här sorten nyttjas i olja, bränsleinsprutning och bromssystem. Den används även för att kontrollera trycket i inloppsröret och i hjulen.

Fel och orsaker till detta

De här sensorerna skadas vid maskinell skada och vid oxidation av anslutningar, brott och slitage av det skyddande skiktet, precis som sensorer av personbilar. Anledningen är ofta att man reparerat något fel i lastbilen, trådisoleringsfel, oriktig installation eller ingrepp av fukt och slipmedel.

Hur man upptäcker fel

Delarna har inte bestämd hållbarhet. Behöver något undersökas visar en lampa på instrumentpanelen det.

Tecken på saker som är fel i olika enheter är viktiga. Felsökning av vissa detektorers position och hastighet kan till exempel ske av förlust av ström, eller att det inte går starta motorn, att bränsleförbrukningen ökar eller att det förekommer störningar när man trycker ner gaspedalen. Det kan även upptäckas om hastighetsmätare, vägmätare och växlingen inte agerar som de brukar.

Om detektorer av luftflöde och farliga ämnen i avgaserna är trasiga, brukar motorns kraft reduceras och få en obalanserad tomgång. Externa ljud från ljuddämparen hörs. Fel på temperaturgivare märks genom överhettning av motorn.

Delarna behöver undersökas vid en verkstad med hjälp av specialutrustning: en multimeter, tryckmätare etc. En mekaniker på verkstaden bör göra bytet av enheter.

AutoDoc: bekväm shopping online

I vår webbshop kan du handla sensorer till din lastbil och mycket annat. Vår katalog uppdateras alltid med fler artiklar, så du kan handla de bästa delarna online. Bli kund hos AutoDoc, ta del av kampanjer och spara pengar med oss!