Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
56-2449
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Startmotor / Delar till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Startmotor / Delar till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Startmotor / Delar för lastbilar billigt
  • Köp Startmotor / Delar kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Startmotor / Delar katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Startmotor / Delar till ledande lastbilsmärken

Startmotor / Delar kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Startmotor / Delar till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Startmotor / Delar. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Startmotor / Delar till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Startmotorn skapar en vevaxelrotation som gör att lastbilen lastbilen. Det är en elmotor som drivs av ett batteri. Sammansättningen behöver hjälp av höljet, rotorn, borsthållaren, magnetventilorn och manöverdonet.

Olika startmotorer för lastbilar

Olika design:

  • Utan en reduktionsenhet. Den här sorten av konstruktioner är direkt kopplade till rotoraxeln, då går motorn igång snabbt. Delarna är driftsäkra och tål tunga påfrestningar. De har enkel utformning, det gör reparationen enklare. Minusen är bl.a. större storlekar och att de väger mycket, att de är dyra och har låg effektivitet med låg kapacitet för batteriet under kalla årstider.
  • Med en reduktionsenhet. Den har en inbyggd reduktionsutrustning som ökar vridmomentet. Den sitter sig mellan manöverdonet och rotorn och assisterar att öka enhetens arbetsförmåga genom att få en lägre förbrukning av ström. Delarna hos den här typen är kompakta, väger lite och är billiga. Den största nackdelen är att de är svagare.

Defekter och orsaker till detta

Det finns ingen bestämd livstid för de här komponenterna utan de bör bytas ut om de blir sämre eller om det uppkommer fel som slitage av borstar och kontaktplattor i kollektorelektroden, trådbrott eller kortslutning i den inre spolen. Detta kan hända på grund av att någon del går sönder eller p.g.a kortslutning i fordonets elektriska system.

Precis som startmotorer i personbilar går lastbilsversionen sönder om man utsätter den för yttre åverkan och annan typ av skada. Det kan vara utslitning av lagerdelar, förändring av kugghjulständer, att kopplingen går sönder. Allt detta är vanliga förslitningsskador, trafikolyckor eller felaktigt utförda reparationer. Förutom det kan anslutningarna oxidera vid påverkan av fukt och ankaret på solenoiden och manöverdonet kan fastna. Man undviker den typen av fel genom att bara ersätta de delar som behöver bytas ut.

Hur man upptäcker fel

Problem med delarna kan upptäckas av ett ljud när man startar motorn. Dessutom kan startmotorn misslyckas att starta eller stängas av. Dessa tecken kan förknippas med ett skadat tändlås, låg laddning eller fel på batteriet. Felet hittas genom att plocka isär enheten och kontrollera den. Tillståndet på de elektriska komponenterna undersöks genom mätning med en ammeter och en voltmeter. Det bör ske på en verkstad.

AUTODOC: bekväm shopping online

Du kan handla en startmotor och andra delar till din bil till ett billigt pris i vår webbshop. Erfarna specialister från vårt supportteam kan hjälpa dig online om du har frågor angående våra produkter. Vi erbjuder billiga priser och har ofta kampanjer, behandlar din beställning snabbt och ordnar snabb leverans.