Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
20-8207
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Strålkastare till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Strålkastare till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Strålkastare för lastbilar billigt
  • Köp Strålkastare kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Strålkastare katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Strålkastare till ledande lastbilsmärken

Strålkastare kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Strålkastare till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Strålkastare. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Strålkastare till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

En strålkastare ansvarar för belysning av vägen framför fordonet och förmedlar även varningssignaler till andra trafikanter. Denna komponent som kallas även en framljus, kombinerar ofta halv och helljus, markeringsljus, blinkers och varselljus. De främre belysnings enheterna är installerade på båda sidor av en lastbil.

Olika typer av strålkastare för lastbilar

Enligt lamptyp:

  • Tungsten. De kräver inte mycket elektricitet och är billiga. Deras ljusstyrkan är ganska låg och livslängden är inte lång, upp till 1,000 timmar i genomsnitt.
  • Halogen. Den mest utbredda varianten. De är kraftfullare än tungsten och håller längre, ca 1,500 timmar.
  • Gasurladdningslampa. Ett kraftfull ljus genereras tack vare upphettning av xenon gas. Den genomsnittliga livslängden är 2,000 till 3,000 timmar. Eftersom den yttre delen av produkten inte hettas upp kan de placeras i plast spridare. Nackdelen är att dessa är dyra.
  • LED. De är kompakta, skade-resistenta och ekonomiska. De säkerställer optimal nivå av belysning. Dess livslängd är 3000 timmar eller mer. Lysdioder är mindre kraftfulla än HID xenon-lampor och ett högt pris är en nackdel.

Enligt form på reflektor:

  • Parabolisk. För dessa produkter gäller, ju större reflektorn är desto större blir ljus utflödet.
  • Komplext formade (uppdelade i flera sektioner). Varje reflekterar ljus på ett särskilt vis och genom det försäkras det mest enhetliga ljuset.
  • Elliptisk. De används i projektor-liknande belysning. Dessa komponenter är små till storleken men har fortfarande ett intensivt ljus utflöde.

Tekniska fel och dess orsaker

Vanligtvis orsakar mekaniska skador och hög temperatur att framljus på både personbilar och lastbilar går sönder. När för kraftfulla lampor installeras är det risk för smältning och vid trafikolyckor - glassprickor. Dessutom kan komponenten gå sönder på grund av felaktig installation samt oförsiktighet i direktiv för hantering.

Glödlampor kan sprängas av kortslutning, fukt kan orsaka oxidation och slitna kablar kan gå av. I många fall är utbyte av komponentens monteringsanordning inte nödvändig, det räcker att installera ett nytt element istället för det skadade, med enda undantag, förseglade strålkastare med LED.

Hur man upptäcker fel på strålkastare på en lastbil

En felaktig komponent indikeras av ett dimmigt ljus eller avsaknad av ljus. Dessutom kan ljusstrålen skifta eller ljus blinka när det sätts på.

Komponenten kräver utbyte om en inspektion avslöjar sprickor eller flisor på spridaren eller spår av smältning. När komponenten avlägsnats kan skador identifieras visuellt.

Vid underhåll kan elektrisk koppling diagnostiseras med särskild utrustning. Specialister kan exempelvis ofta mäta resistans, spänning och ström i kretsen.

AutoDoc: bekväm shopping online

Man kan köpa strålkastare till lastbilar förmånligt i vår onlinebutik. Tack vare den användarvänliga hemsidan och det enkla navigationssystemet sker shopping online på bara ett par minuter. Vi erbjuder enbart produkter av högsta kvalitet till våra kunder, och till låga priser.