Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
59-4083
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bakljus till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Bakljus till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Bakljus för lastbilar billigt
 • Köp Bakljus kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
  Trygg beställning 200 dagar
Bakljus katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Bakljus till ledande lastbilsmärken

Bakljus kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Bakljus till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Bakljus. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Bakljus till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Baklyktor är komponenter i lastbilens ljussystem för att kunna ge en varning under körning. Dessa ljusenheter innefattar vanligtvis blinkers, bromsljus, markeringsljus, backljus och nödljus.

Olika typer av baklyktor för lastbilar

Enligt design:

 • Med en Fresnel-lins. De har ingen reflektor. Ljuset faller på linsen vilken agerar som en spridare och formar strålen till en särskild längd.
 • Reflektor. Deras design innefattar en reflektor, en jämn spridare och ljuskälla.
 • Kombinerad. Dessa är de vanligaste och kombinerar de två metoderna ovan. De har en Fresnel-lins istället för en jämn spridare.

Enligt typ av ljuskälla:

 • Tungsten glödlampor förbrukar lite energi och är billiga. Nackdelar är en kort livslängd (ungefär 1,000 timmar) och en lång responstid.
 • LED är mycket eftertraktade tack vare deras låga energiförbrukning och långa livstid. De kan lysa 100,000 timmar. De har en snabb aktiveringstid vilket är positivt ur säkerhetspunkt för lastbilar.

Enligt typ av reflektor:

 • Komplex form (uppdelad i flera sektioner). Var och en av dem har specifika optiska parametrar. Dessa detaljer försäkrar en uniform belysning.
 • Enkel. Ljuskällan är lokaliserad exakt i fokalpunkten på reflektorn.
 • Dubbel. Den har två reflektorer, den ena bakom den andra. Den första ansvarar för skapandet av huvud strålen, och den andra för bakgrund ljuset.

Tekniska fel och deras orsaker

Det vanligaste felet på baklyktor i personbilar och lastbilar är grumlighet, sprickor och nedsmältning av reflektorn. Skador på grund av höga temperaturer uppstår när för kraftiga lampor används. Mekanisk skada uppstår från exponering av yttre faktorer, exempelvis aggressiva partiklar.

Fel är också möjliga på grund av en bränd säkring, bränd glödlampa, oxidation av kontakter, skada på fästen och trådar. I dessa fall är utbyte av monteringsdel inte nödvändigt, installation av en ny komponent kommer räcka. Dessa fel orsakas ofta av strömspikar eller en felaktigt fungerande komponent.

Hur man identifierar ett fel på baklyktorna på lastbilen

Fel i dessa element indikeras genom grumlighet i eller avsaknad av ljus när de sätts på. Externa mekaniska skador på spridaren eller fästen kan identifieras visuellt.

Driftavbrott i ljuskällorna diagnostiseras genom att mäta resistansen med en multimeter. Nya bildelar är vanligtvis installerade i par, höger och vänster.

AutoDoc: bekväm shopping online

Att beställa från vår internetbutik sparar mycket tid och pengar för dig. Vi erbjuder endast högkvalitativa produkter till förmånliga priser. Här kan du inte bara köpa baklyktor och andra komponenter förmånligt utan du kan också ta del av de regelbundna kampanjer vi har för våra kunder i vår onlinebutik.