Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
31-9452
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bromsaxel / Tillbehör till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Bromsaxel / Tillbehör till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Bromsaxel / Tillbehör för lastbilar billigt
  • Köp Bromsaxel / Tillbehör kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Bromsaxel / Tillbehör katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Bromsaxel / Tillbehör till ledande lastbilsmärken

Bromsaxel / Tillbehör kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Bromsaxel / Tillbehör till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Bromsaxel / Tillbehör. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Bromsaxel / Tillbehör till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Kamaxlar på lastbilar är delar i trummekanismerna som transporterar vridmoment från luftcylindern till bromskammarna. De är till för att samtidig frisätta bromsskor. I ena änden har delen en tandad del för ansluta med justeringsspaken, i andra änden - en S-formad del. Om man vrida på axeln, trycker på bromsskorna mot trumman, det gör att farten reduceras och lastbilen stannar.

Typ av kamaxlar för lastbilar

Olika axlar:

  • främre;
  • bakre.

Sidan de installeras på:

  • höger;
  • vänster.

Delarna är gjorda av tåligt kolstål. Ytan utsätts oftast för induktiv härdning.

Fel och orsaker till dessa

Vid körning utsätts höger och vänster bromsaxel på lastbilar för tung påfrestning och nöts därför, det kan skapa mekanisk skada. Fel på packningarna och räfflor kan då uppkomma, men också fel när man sätter fast delarna i kamaxeln och korrosionsspår. Den typen av brister är vanliga resultat av små partiklar och fuktinmatning i komponenten.

Hur man upptäcker fel

Kamaxeln är en del av lastbilens bromssystem och gör att lastbilen kan köra säkert, därför bör inspektion och byte av dela ske på en verkstad. Komponenterna har ingen särskilt utsatt hållbarhet, men behöver regelbundet underhåll. Oftast granskas delarna visuellt när bromsskor ersätts. Delarna ska även smörjas för att förbättra rotationen i fästet. En oplanerad kontroll av delarna kan behövas vid t.ex.systemfel, framförallt om bromsningen inte lossnar trots att man inte längre trycker ner pedalen.

AutoDoc: bekväm shopping online

Söker du efter en webbshop med bra priser på reservdelar för lagning och underhåll av lastbilar? Registrera dig hos AutoDocs hemsida. Här kan du beställa kamaxlar, lameller, trummor och många andra delar till låga priser. Vi har också erbjudanden regelbundet och möjlighet att få fri frakt. Betala inte för mycket - köp reservdelar i vår katalog och beställ online idag.