Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Bromsbelägg / -sats till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Bromsbelägg / -sats till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Bromsbelägg / -sats för lastbilar billigt
  • Köp Bromsbelägg / -sats kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Bromsbelägg / -sats katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Bromsbelägg / -sats till ledande lastbilsmärken

Bromsbelägg / -sats kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Bromsbelägg / -sats till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Bromsbelägg / -sats. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Bromsbelägg / -sats till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Bromsinlägg för bromsklossar är hållbara friktionselement som kommer i direkt kontakt med trumman och stoppar fordonet i alla situationer. De är tillverkade av kompositmaterial och har en välvd form. De är fästa mot en metallplatta, den så kallade "skon". Deras invändiga böjning följer linjen på distansen och den yttre börjningen följer linjen på trumman.

Olika typer av bromsinlägg för bromsklossar till lastbilar

Enligt tillverkningsteknologi:

  • Kallpressade. De är billiga och deras livslängd är 6000 till 8000 tusen mil.
  • Varmpressad. De har en längre livslängd (9000–10000 tusen mil) och högt pris.

Friktionsinläggen kan fästas på plåtarna på två sätt:

  • Med ett lim. Sådana kopplingar är mindre tillförlitliga och därför är det i första hand synliga på lätta kommersiella fordon.
  • Med nitar. Denna typ av kopplingar är till för tunga laster.
Tekniska fel och deras orsaker

Tack vare dess speciella användning är både främre och bakre bromsinlägg för bromsklossar på lastbilar utsatta för betydande belastning. Med beaktande av snabbt naturligt slitage tillhandahåller tillverkare möjligheten att installera ett kit med inlägg separat från metallplattorna.

En av de vanligaste orsakerna till förtida eller ojämnt slitage av komponenter är felaktig justering av broms mekanismen. Om gapet mellan skor och trumma är mindre än nödvändigt finns en möjlighet till spontant haveri. Detta ökar risken att komponenten överhettas och tappar i sina friktionsegenskaper.

Konstant överbelastning av fordonet är också skadligt för komponenterna. På grund av överbelastning kan broms komponenterna utsättas för omfattande mekanisk och termisk belastning, varefter flisor och sprickor kan bildas på deras yta.

Du behöver förebygga ingress av olja och andra tekniska oljor på arbetsytan av bromsklossarna. Detta resulterar i slirning och reducerar effektiviteten vid inbromsning.

Friktions elementen slits ibland loss från metallplattorna. Vanligtvis händer detta när undermåliga komponenter är installerade eller då felaktigt nitning utförts.

Hur man avgör om broms inlägg för bromsklossar är bristfälliga

En bromstrumma har speciella gluggar stängda med plugg för visuell övervakning av status på komponenterna. Tjocklek på friktionselement mäts med skjutmått dagligen. Ibland är komponenterna utrustade med en sensor som mäter slitaget . När tjockleken på dem minskar till ett minimum sänder sensorn en signal till instrumentbrädan.

Slitage på friktionsytan indikeras ofta av indirekta symptom: pipande och skramlande ljud under inbromsning, fordonets avviker från riktningen, längre bromssträcka. När dessa tre symtom visar sig bör hela systemet diagnostiseras och felsökas.

AutoDoc. bekväm shopping online

Lastbilar kräver mycket hållbara bromsinlägg för bromsklossar. Du kan köpa ett kit i vår onlinebutik . Vi garanterar utmärkt kvalitet på varje komponent. Du kan välja mellan produkter enligt de tekniska specifikationerna på ditt fordon med hjälp av våra specialister. De är alltid redo att svara på dina frågor via e-post, per telefon eller chatt online.