Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
81-7729
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Fjäder till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Fjäder till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Fjäder för lastbilar billigt
  • Köp Fjäder kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Fjäder katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Fjäder till ledande lastbilsmärken

Fjäder kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Fjäder till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Fjäder. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Fjäder till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

En bladfjäder är en del av den mekaniska upphängningsarmen i en lastbil. Den har av ett eller flera högelastiska stålblad. Det gör att karossen stannar i önskad höjd och tar bort skakningar som uppstår när man kör på dåliga vägar.

Typer

Du kan köpa delar som skiljer åt beroende på installationsaxeln online:

  • framaxeln;
  • bakaxeln;
  • för fram och bakaxel.

I tillverkarnas kataloger finns främre och bakre bladfjädrar för lastbilar, med olika antal blad:

  • Enkla blad(mono-blad) eller paraboliska. De har god elasticitet och fångar upp vibrationer i största möjliga utsträckning.
  • Flerblad. De har högre bärkraft.

Defekter och orsaker till dessa

Bladfjädrar för personbilar är som enheterna tänkta för lastbilar tänkta att hålla hela fordonets livslängd. De kan gå sönder innan vid mekanisk skada på tillbehör, förlust av töjbarheten eller att de går av ett eller flera blad. Det kan ske om fordonet blir överbelastat, installeras felaktigt, om man inte utför service regelbundet, eller inte använder tillräckligt med olja vid service. Hög luftfuktighet kan även det göra att korrosionsfläckar uppstår på delarna.

Hur man upptäcker fel

Det finns flera tecken som visar att bladfjädern i en lastbil är trasig. Det är bl.a. ett knackande ljud eller metalliskt buller när man kör bilen, vibrationer, att lastbilen kränger på vägen och minskad väghållning. Lastbilen kan även dra åt en sida. Det rekommenderas att regelbundet kontrollera och smörja delarna. Tänk även på att göra rent delarna varje 10 000 km.

AutoDoc: bekväm shopping online

En fungerande lastbilsfjädring är viktig för att kunna köra en lastbil säkert. I vår webbshop kan du alltid beställa bladfjädrar till din bil och andra artiklar av hög kvalitet till bra priser. AutoDoc har regelbundet erbjudanden, då blir produkterna ännu billigare. Kontakta våra duktiga kundtjänstmedarbetare och lägg din beställning på hemsidan eller via mobilappen idag!