Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
60-4391
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Stötdämpare till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Stötdämpare till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Stötdämpare för lastbilar billigt
  • Köp Stötdämpare kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Stötdämpare katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Stötdämpare till ledande lastbilsmärken

Stötdämpare kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Stötdämpare till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Stötdämpare. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Stötdämpare till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Lastbilsstötdämpare är det viktigaste elementet i upphängningen som absorberar stötar som kommer från gupp och ojämnheter i vägen. Den här delen delen upprätthåller fordonets riktningsstabilitet och minskar bromsavstånd samt minskar lastbilens svängningar.

Typer av lastbilsstötdämpare

Tillverkarna i våra kataloger har produkter av olika konstruktioner:

  • Pneumatiska. Dessa stötfångare har en justering i sig som håller samma nivå oavsett lastens vikt. Den har en kompressor, en mottagare, en kretsstyrenhet, pneumatiska linjer och en luftfördelningsmekanism.
  • Hydraulisk. De kan vara med enkla eller dubbelrör. Det förstnämda är relativt billiga. De senare tål fler arbetscykler.

Liksom stötdämpare på personbilar varierar även produkterna beroende på typ av axel. Man kan också beställa produkter online med olika egenskaper:

  • Regressiv. Dessa klarar sig bra mot vibrationer och för lastbilens rullning. De fångar inte upp tillräckligt vid körning över t.ex. spårvagnsspår eller leder mellan betongplattor.
  • Progressiva. De fångar upp stötar lätt när man drabbas av hinder. När man manövrerar det rullar fordonet enkelt.
  • Linjer. De kombinerar egenskaperna av de två tidigare nämnda typerna.

Defekter och orsaker

Stötdämparens livslängd är oftast över 150 000 km körsträcka. Livslängden beror på skicket av vägytan och graden av lastning på fordonet. Fel på stötdämparna beror oftast på trycksäkningar orsakade av naturligt slitage, korrosion eller tätningsdeformation. Allvarligare typer av mekaniska skador kan uppkomma vid t.ex. en trafikolycka.

Hur man upptäcker fel

Delarna är tillverkade i ett stycke och kan därför inte repareras. När de byts ut gör man det i par, i lastbilens främre eller bakre stötdämpare.

Nya stötdämpare bör installeras när även de minsta hindren skapar vibrationer. Det kan också skapa krängningar vid plötslig start eller bromsning. Stötdämparna bör undersökas om bromsavståndet ökar och om lastbilen är svårt att hålla inom sin fil.

Fel på delarna kan även identifieras visuellt genom ett ojämnt däckslitage och läckor på hjulhuset. Om lastbilen har pneumatiska stötdämpare kan de gå sönder på vintern. Den typen av delar är känsliga för låga temperaturer och då kan lastbilens kaross bli sne.

AUTODOC: bekväm shopping online

Letar du efter en webbshop med överkomliga priser och produkter med hög kvalité? Bli kund hos AUTODOC! Här kan du köpa stötdämpare för lastbilar och andra produkter från pålitliga varumärken. Vid kampanjer kan du beställa det du behöver ännu billigare. AUTODOC – hos oss handlar de som värdesätter tid och pengar!