Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Fjäderbenslager / stötdämparfästen till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Fjäderbenslager / stötdämparfästen till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Fjäderbenslager / stötdämparfästen för lastbilar billigt
  • Köp Fjäderbenslager / stötdämparfästen kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Fjäderbenslager / stötdämparfästen katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Fjäderbenslager / stötdämparfästen till ledande lastbilsmärken

Fjäderbenslager / stötdämparfästen kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Fjäderbenslager / stötdämparfästen till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Fjäderbenslager / stötdämparfästen. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Fjäderbenslager / stötdämparfästen till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Stötdämparbussningar för lastbilar är gummi som reducerar vibrationerna mellan fjäderdelarna. De är sitter i botten av stötdämparna, vid fästet på bärarmen. De har av en eller två metallhylsor med en töjbar del mellan dem.

Typer

Tillverkarnas kataloger innehåller komponenter som skiljer sig åt på beroende på vilken axel man sätter fast dem på:

  • främre;
  • bakre.

Du kan beställa artiklar tillverkade av olika material online:

  • Gummi. De är mjuka, kostar lite och har inte någon lång hållbarhet.
  • Polyuretan. De håller längre då de har bättre hållbarhet mot kemikalier och förändringar av temperatur. Nackdelarna täcker in att de är dyrare och är mycket styvare.

Precis som stötdämparhylsor för personbilar kan samma del för lastbilar skilja sig åt på mer än ett sätt, framförallt utseendemässigt:

  • Både inre och yttre ärmar.
  • Bara med inrehöljet. När enheten väl är monterad på upphängningsarmen funkar monteringssätet som ytterhylsan.

Defekter och orsaker till dessa

Tillverkarna anger ingen särskild hållbarhet för den här sortens av artiklar. Den bör dock bytas ut om gummiplattan förlorar sin töjbarhet, har spruckit, skalats av eller tappat metalldelen.

Hållbarheten för stötdämpningshylor fram och bak avgörs mycket av vilka vägar man kör dem på och hur de ser ut. Kör man långt och mycket på vägar med mycket smuts, t.ex. grusvägar nöts delarna fortare. Gummi påverkas av vätskor som innehåller olja och kemikalier. Det förstörs också av att utsättas för mycket höga eller mycket låga temperaturer.

Hur man upptäcker fel

Om ljud hörs från upphängningsarmen när lastbilen kör en grov väg behöver delarna besiktigas. Hur allvarlig slitaget är kan kontrolleras genom att inspektera lastbilen från undersidan. Bristningar på de töjbara delarna visar på tecken på att de behöver bytas ut. Du behöver en specialdragare eftersom att komponenterna är pressade, och det krävs mycket kraft för att ta bort.

AUTODOC: bekväm shopping online

Söker du efter vart du kan beställa stötdämparhylsor och andra artiklar till din lastbil? Titta i AUTODOCs webbshop. Våra priser gör att vi har reservdelar till rimliga priser, löpande erbjudanden gör att du kan köpa flera artiklar till samma pris. Lägg din beställning idag och se själv att reparation och service av din lastbil kan vara billigt!