Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
80-2344
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Glödlampa, strålkastare till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Glödlampa, strålkastare till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Glödlampa, strålkastare för lastbilar billigt
  • Köp Glödlampa, strålkastare kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Glödlampa, strålkastare katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Glödlampa, strålkastare till ledande lastbilsmärken

Glödlampa, strålkastare kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Glödlampa, strålkastare till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Glödlampa, strålkastare. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Glödlampa, strålkastare till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

En glödlampa är en komponent i lastbilens belysningssystem. Den används som ljuskälla i strålkastare och baklyktor, sidoljus, stoppljus, blinkers och backljus. Dessutom är detta element använt i kabinbelysningen.

Olika typer av glödlampor för lastbilar

Enligt glödtrådstyp:

  • Tungsten. En spiral av tungsten används som glödtråd. De är billiga, har en svag ljusintensitet och kort livslängd. Vanligtvis överstiger det inte 1,000 timmar. De används i markeringsljus, blinkers och i utrustning inne i kabinen.
  • Halogen. Dessa är en modifierad tungsten ljuskälla med en lampa fylld med en inert gas som innehåller halogendimma. De används ofta för låga och höga strålkastare. Deras främsta fördel är en kraftigt ljussken oavsett väderlek. I genomsnitt kan sådana komponenter vara i 2,000 - 4,000 timmar.

Enligt konstruktion:

  • Flänsad (prefokus). Basen på sådana komponenter har en fläns som begränsar distansen mellan sockel och glödtråd. Detta tillåter placering av den senare att vara exakt i fokus för en reflektor. De används oftast i strålkastare och dimljus.
  • Bajonett. De har en cylindrisk bas med symmetriska eller förskjutna stift och används ofta i blinkers. En nackdel med sådan design är att glödlampan inte monteras tillräckligt säkert i sockeln.
  • Ficka. De är kompakta med bas på båda sidor av lampans hölje. De används som belysning inne i kabinen.
  • Kilbas. En metallisk bas är ersatt med en i plast och kontakttråden är pressad mot basen på utsidan av lampan. De är tillförlitliga och används som markeringsljus samt belysning av instrumentbrädan.

Tekniska fel och deras orsaker

Precis som glödlampor för personbilar kan dessa komponenter brinna ut eller gå sönder eftersom glödtråden i tungsten eller sockeln skadas. Oftast orsakas detta av strömspikar när belysningen sätts på. Oobservans vid installation kan också minska komponentens livslängd.

Förekomst av fett eller damm på glashöljet kan orsaka sprickor. Därför gäller det att bära handskar när man ersätter komponenten. Om du inte kunde undvika att röra glaset, torka glödlampan med en alkohollösning.

Hur man identifierar fel på glödlampor för lastbilar

Inget ljus när belysnings anordningen sätts på tyder på att komponenten är sönder. Eftersom samma symptom kan indikera fel i annan elektrisk utrustning bör komponenten tas ut för inspektion. Dessutom bör du mäta resistansen och jämföra resultatet med de tillåtna värdena specificerade i tillverkarens katalog. Om ljuskällor har gått sönder i strålkastare och bakljus rekommenderas att byta dessa i par; höger och vänster tillsammans.

AutoDoc: bekväm shopping online

Säkerhet i hanteringen av lastbil beror till stor del på korrekt fungerande ljussystem. I vår butik online kan du köpa glödlampor på bara några minuter. Vi erbjuder produkter av högsta kvalitet som behövs för reparation och underhåll av fordon. Erfarna specialister i vår kundtjänst kommer med glädje ge dig råd och hjälpa dig att välja lämpliga komponenter samt lägga din beställning online.