Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
74-0947
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Fläktkoppling till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Fläktkoppling till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Fläktkoppling för lastbilar billigt
  • Köp Fläktkoppling kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Fläktkoppling katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Fläktkoppling till ledande lastbilsmärken

Fläktkoppling kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Fläktkoppling till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Fläktkoppling. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Fläktkoppling till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

En fläktkoppling transporterar vridmomentet från vevaxeln på lastbilen och byter vridningsfrekvensen om det är nödvändigt. Enheten tar hänsyn till temperaturen i motorn och ändrar kylningen. Den verkar också som spjäll när man startar eller stänger av den. Fläktkopplingen kan starta tack vare växelverkan av silikon gelen som fyller sin tank, med platta skivor inuti höljet. Den är baseras på den bimetalliska sensorn som blir större och kontraherar beroende på temperaturen.

Typer

Produkterna skiljer sig åt genom:

  • diameter;
  • höjd;
  • Antal monteringshål.

Man ska välja delarna omsorgsfullt efter lastbilsmärkets instruktioner för märket och modellen.

Defekter och orsaker till dessa

Enheten kräver inte service och kan verka felfritt i flera år. Delarna för lastbilar är robustare och mer hållbara jämfört med fläktkopplingar i personbilar.

Delarna kan behöva ersättas om det sker externa orsaker som t.ex. trafikolyckor eller onaturligt hög grad av nedsmutsning. Fel kan vara ökat glapp i lederna, maskinell bristfällighet på tätningarna och korrosionsspår på sensorn.

När tätningen skadas kan arbetsvätska börja läcka. I sällsynta fall fel uppstå när gelens egenskaper försämras.

Hur man upptäcker fel

Fel på den fläktkopplingen leder till fel i hela kylsystemet och gör att motorn överhettas. Det visas av en lampa instrumentbrädan. Du kan inspektera skadorna vid diagnos hos en verkstad, den bör inkludera utredning av bladets rotationshastighet.

Okända ljud kan förekomma, de låter som en visselpipa och kan höras från motorn när den är igång. Om delen för tvångskylning startar när motorn än så länge inte blivit varm kan det vara tecken på att silikonfyllnadsegenskaperna inte fungerar som de ska.

AutoDoc: bekväm shopping online

I AutoDocs webbshop kan du handla allt du behöver för att laga och sköta underhållet av lastbilar av olika märken billigt. Våra låga priser och regelbundna erbjudanden blir en trevlig överraskning för dig. Välj de delarna från katalogen du behöver och lägg din order online idag för att handla fläktkopplingar och andra delar till din lastbil till ett bra pris.