Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
12-4359
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Termostat / Packning till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Termostat / Packning till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Termostat / Packning för lastbilar billigt
  • Köp Termostat / Packning kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Termostat / Packning katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Termostat / Packning till ledande lastbilsmärken

Termostat / Packning kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Termostat / Packning till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Termostat / Packning. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Termostat / Packning till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Termostaten i en lastbil garanterar kylvätskans mest gynnsamma temperatur i olika lägen. Framförallt gör den att lastbilen värms upp snabbt efter start. Den här delen säljs vanligast i ett paket med en packning som är motståndskraftig mot kemisk påverkan.

Typer

  • Med hölje. De är kopplade till ledningarna i kylsystemet. Höljet är gjort av mässing eller aluminium. Mässing är tåligt mot alkaliska ämnen och håller bra, medan aluminium är väldigt lätt. Termostater för personbilar görs även i plast.
  • Utan hölje. De sitter fast i ett särskilt säte i cylinderblocket.

Defekter och orsaker till dessa

Delarna kan få skador av korrosion och nedsmutsning om okända föremål kommer in enheten. Det kan ske om man använder av fel frostskyddsmedel eller blandningskylmedel av olika slag. Vid grov nedsmutsning kan delar fastna i enheten.

Hur man upptäcker fel

Fel märks fast av överhettning av motorn eller överkylning. Vid överhettning lyser den lampan på instrumentbrädan. Man kan känna lukt av arbetsvätskan hytten. Vid överkylning stiger bränsleförbrukningen.

Det lättaste sättet att inspektera det är om man tittar på matningsradorns slangar direkt efter att man startat motorn. Om de värms upp långsamt är förmodligen termostaten på lastbilen är i bra skick.

Mer detaljerade uppgifter om delens skick kan fås från en diagnostisk skanner som man kopplar till den elektroniska delen. Om man vill göra en inspektion som den, ta kontakt en lastbils service specialist Oavsett om du inte ser några tecken på fel, bör delen bytas efter 100 000 km körsträcka eller efter 5 års drift.

AutoDoc: bekväm shopping online

I vår webbshop kan du välja och handla en termostat och flera andra delar till din lastbil snabbt. Med tanke på de bra priserna på alla artiklar i vår katalog, kan du laga ditt fordon billigt. Vill du veta mer om artiklarna du är funderar på, betalningsvillkor eller aktuella kampanjer, kontakta vår kundsupport i chatten.