Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
44-5353
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Vattenpump / tätning till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Vattenpump / tätning till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Vattenpump / tätning för lastbilar billigt
  • Köp Vattenpump / tätning kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Vattenpump / tätning katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Vattenpump / tätning till ledande lastbilsmärken

Vattenpump / tätning kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Vattenpump / tätning till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Vattenpump / tätning. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Vattenpump / tätning till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Precis som vattenpumpen i en personbil behövs pumpen i en lastbil för att säkerställa ett flöde av frostskydd i motorns kylsystem. Vätskan flyttas runt av centrifugalkraften.

Typer

Katalogen visar tillverkare som gör produkter i olika utförande. Det finns följande:

  • I en separat behållare
  • Integrerad i cylinderblocket

Vattenpumpen aktiveras via motorn med en rem eller kedja. Behållaren kan vara tillverkad av olika material, vilka kan vara:

  • Gjutjärn
  • Aluminium

Du kan köpa delar online med extra utrustning, t.ex. en fläkt för bättre vätskekylning. Dessutom kan paketet innehålla en vattenpumpspackning. De är oftast tillverkade av paronit, papper eller gummi.

Fel och orsaker till dessa

Livslängden för delarna är i genomsnitt 120 000 km körsträcka. Använder man kylvätska av dålig kvalité kan det leda till flera fel i komponenten. De skapar bildande av deponering på väggarna, kan orsaka mekanisk skada i pumpelementet och skada pumphjulet. Ett fel på vattenpumpen i en lastbil kan också uppstå vid långvarig kontinuerlig drift av motorn på maximal effekt.

När den används uppstår spår av korrosion på metalldelarna av pumpen oundvikligen. I avsaknad rätt service blir det ofta en orsak till att förseglingen förloras och frostskyddet läcker. En tillförlitlig anslutning av enhetens komponenter kan störas av motorns konstanta vibrationer.

Hur man upptäcker fel

Fel kan upptäckas genom yttre ljud under driften av enheten, frostskyddsläckor och ökad temperatur på motorn. De senare anges med en signallampa på instrumentbrädan. I det fallen bör en ny vattenpump installeras för att undvika allvarliga skador och kostsamma reparationer av motorn.

AutoDoc: bekväm shopping online

I vår webbutik kan du beställa en vattenpump för lastbilar och många andra delar till ett överkomligt pris. Kunniga medarbetare på vår kundtjänst hjälper dig gärna att välja de produkter som passar din lastbils tekniska egenskaper. Håll koll på de kampanjer vi har på AutoDoc. De gör det möjligt att handla ännu billigare.