Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Kopplingsbooster till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Kopplingsbooster till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Kopplingsbooster för lastbilar billigt
  • Köp Kopplingsbooster kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Kopplingsbooster katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Kopplingsbooster till ledande lastbilsmärken

Kopplingsbooster kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Kopplingsbooster till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Kopplingsbooster. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Kopplingsbooster till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Kopplingsförstärkare för lastbilar minskar kraften som behövs för att trycka ner pedalen, framförallt när man ska växla. Speciellt när man byter växel. Den är monterad i kanten av enhetens hölje på höger sida.

Typer av kopplingsförstärkare:

olika sätt att drivas på:

  • Fjädrar. De är monterade i en mekanisk eller hydraulisk komponent och kan komprimera och förlänga. De har en servofjäder, en spak och stannar det som hämmar rörelsen. De minskar anspänningen för pedalen i snitt med 30-40%.
  • Hydraulisk. Den sorten monteras tillsammans med den mekaniska delen. Trycket i dem stiger med växellådor eller vevpumpar. De har av en hydraulcylinder, en fördelningsventil och en styrsensor.
  • Pneumatisk. Utformningen har en kolv med en tryckstång, tryckreduceringsventil, membran och en styrsensor. Den arbetar med hjälp av tryckluft. Vid nedtryckning av pedalen trycks inte bara arbetsfluiden utan också luften vid ett tryck på 8-10 atmosfärer, vilket dubblar kraften.

Systemet för detta är större än vad personbilarnas motsvarighet är och kräver därför mer påfrestning för att plattan ska funka. Kopplingsförstärkaren för personbilar är monterad om pedalavkoppling kräver 150 N, för lastbilar - 250 N.

Defekter och orsaker till dessa

Tillverkarna fastställer inte nån speciell hållbarhet för den här sorten av delar. Men p.g.a. tunga arbetsförhållandena för lastbilar är de jämt under under tung påfrestning och kan därför bli trasiga. Frekventa fel är bl.a. kolvstopp i cylindern, ändring av rören mellan cylindern och kopplingsförstärkaren och maskinell skada på tätningsdelarna. Skada skapas ofta av fukt eller luft i mekanismen, bristande ändring av komponenten eller överbelastning.

Så här upptäcker du funktionsfel

Felen hittas oftast genom att kontrollera komponenten visuellt under service. Om man ser läckage av arbetsvätska och skador är det tecken på att delen behöver lagas eller ersättas. Fel kan också visas av bristande service av aggregatet, speciellt för förhöjt pedalfritt resande.

AutoDoc: bekväm shopping online

Önskar du att köpen online inte bara ska gå snabbt utan vara billiga också? Välkommen till AutoDocs webbshop. Vår lätta katalog har ett stort sortiment av artiklar av hög kvalité till riktigt bra pris. När vi har erbjudanden kan du köpa en kopplingsförstärkare, en lamell, ett svänghjul och flera andra delar ännu billigare. Bli kund hos AutoDoc idag och ta del av alla fördelar med fyndshopping och överlägsen service.