Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Tryckplatta till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Tryckplatta till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Tryckplatta för lastbilar billigt
  • Köp Tryckplatta kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Tryckplatta katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Tryckplatta till ledande lastbilsmärken

Tryckplatta kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Tryckplatta till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Tryckplatta. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Tryckplatta till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

Kopplingstryckplattor garanterar vridmomentöverföring från motorn till växellådans fundamentala axel. Den är till för att anslutas till och från svänghjulet och det drivna elementet, samt att förbinda kopplingen.

Typer

Sammansättningen kräver att det existerar en returfjäder, som med konstruktionens körning kan röra sig:

  • Till svänghjulet. De är grova.
  • Från svänghjulet.Den här sorten är smalare och nyttjas ofta i mindre lastbilar då de inte behöver lika stor plats under motorhuven.

Olika typer av fjädrar och hur de kan sättas fast:

  • Med flera cylindriska delar.De sitter fast på höljet med stämplade ledningar och till kopplingsplattan – med hjälp av av gjutna element.
  • Med en enda central membranfjäder. Komponenten är sitter fast inne i höljet med hjälp av bultar och hållarringar.

Varorna finns i olika storlekar, speciellt i diameter. Då komponenterna får stå ut med för tunga påfrestningar p.g.a. varm temperatur, centrifugalkrafter, skakningar och friktion, räknar tillverkarna värdena på parametrarna med största möjliga vridmoment. Lastbilars tryckplattor är alltid större än motsvarigheten för personbilar.

Defekter och orsaker till detta

Hållbarheten för den här sorten reservdelar är ca 300 000 km körsträcka i snitt, beroende på hur man kör lastbilen och på vägarna den körs på kan den dock variera. Frekventa fel kan inkludera deformering av fjädrar, att fästen släppt, vanställande och oljning av olika delar. Ett förhöjt slitage är beror oftast på att man växlar fel, att man startar motorn på höga varv, etc.

Hur man upptäcker fel

Man märker ofta att något inte är som det ska av om man märker: okända ljud när man trycker ner pedalen, fordonet glider vid start och att det är svårt att växla. Tecken på detta kan också antyda fel på andra delar av komponenten, så om de uppstår, utför omfattande kontroll, inklusive demontering. Om du märker allvarliga fel råder vi att du ersätter de delarna.

AUTODOC: bekväm shopping online

Letar du efter delar av hög kvalité för lagning och service din lastbil? Bli kund hos AUTODOC-butiken online. Här kan du handla kopplingsplattor, trycklager och flera andra reservdelar från kända tillverkare. Vi har bra priser på artiklarna och har erbjudanden löpande som gör det möjligt att spara ännu mer. Välj rätt delar från vår katalog, och gör din beställning idag. Handla hos AutoDoc - det är snabbt, pålitligt och billigt.