Plus
Pröva premiumkonto
0   produkter
#
80-5057
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Kopplingslamell till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Kopplingslamell till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Kopplingslamell för lastbilar billigt
  • Köp Kopplingslamell kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
Kopplingslamell katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Kopplingslamell till ledande lastbilsmärken

Kopplingslamell kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer

Kopplingslamell till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog

Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Kopplingslamell. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Kopplingslamell till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

En koppling för lastbilar flyttar sig med växellådans ingångsaxel och är del av processen att koppla ur transmissionen från motorn. Den är del i nästan alla faser vad gäller kontrollera lastbilen, under start, byte av växel, och inbromsning. Den är en viktig del i systemet eftersom den skyddar transmissionens komponenter från överdriven dynamisk belastning. Den är tillverkad metallbelagd med friktionsmaterial.

Typer av kopplingar för lastbilar

Tillverkares kataloger innehåller följande element:

  • Tryckskiva;
  • Koppling (drivskiva);
  • Mellanliggande skiva.

Den senare används i ett två skivors system designat för stora vridmoment. Komponenter kan ha olika design, storlek, metod för installation samt andra parametrar.

Tekniska fel och dess orsaker

Produkten kan fungera ordentligt efter 8000 och även 15000 mils körning. Dess livslängd beror på individuellt körsätt, vikt på transporterat gods och vägförhållanden där fordonet opererar.

Komponenten fallerar vanligtvis på grund av abrasion och mer sällan - på grund av fjäderbrott. Anledningen kan vara felaktigt eller för frekvent användande av den relevanta pedalen, vilket orsakar slitage på sidodelar av komponenten. Detta händer ofta när fordonet hanteras med låga nivåer av bromsolja. Dessutom kan komponenten deformeras som ett resultat av felaktig installation.

Hur man upptäcker fel

Fel i komponenten visar sig genom krångel i kopplingen av alla de slag: delvis förbindelse, pedalen kan inte återgå till sin ursprungliga position, etc. Dessutom kan anledning att kontrollera anordningen vara kraftig vibration, främmande ljud, slirning i uppförsbackar, otillräcklig ökning av hastighet med ökat varvtal i motorn.

Precis som med en koppling i personbil kan man identifiera graden av slitage på komponenten genom att kontrollera pedaltrycket. Fordonet bör vara stående på en plan yta och motorn bör var uppvärmd. Pedalen pressas och släpps långsamt, där man är uppmärksam på vridmoment i transmissionen börjar. Ju förr det sker desto mindre slitage är det på komponenten. Snabbt byte är nödvändigt om det luktar bränt under kontroll.

AutoDoc, bekväm shopping online

I vår onlinebutik kan du beställa koppling och andra komponenter för lastbilar till ett lågt pris. Att beställa online kommer tar inte lång tid eftersom webbsidan har ett användarvänligt gränssnitt och skickliga specialister på kundservice väntar. Du kan köpa allt som behövs så billigt som möjligt om en kampanj gäller för produkten som valts. Med AutoDoc kommer du spara tid och pengar!