Plus
Prova premiumkonto
0   produkter
#
0,00 kr
Din kundvagn är tom

Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva till lastbilar

Välj ditt kommersiella fordon
För att säkerställa exakt kompabilitet när du väljer Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva till lastbil eller annat kommersiellt fordon: välj din modell nedan.
1
2
3
Ytterligare information
Beställ Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva för lastbilar billigt
  • Köp Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva kommersiella fordon billigt, Med 200 dagars returrätt
    Trygg beställning 200 dagar
  • Lastbil Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva alltid till låga priser
    Bästa pris garanterat
Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva katalog till lastbilar - välj i AUTODOC online butik

Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva till ledande lastbilsmärken

Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva kommersiella fordon med hög kvalité från ledande varumärken

Mer
Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva till lastbilar: Bästsäljare i vår katalog
Dessa artiklar är de mest köpta i katalogen för Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva. Ett brett sortiment från de ledande varumärkena hjälper dig att välja Styrlager / svänghjulslager / medbringarskiva till fyndpris och säkerställa den bästa passformen för din lastbil eller ditt kommersiella fordon.

För att reducera obalans som uppstår av rotationsöverföring till däcken från motoraxeln nyttjar man svänghjulslagren i kopplingsystemet på lastbilen. Det centrerar växellådans ingående axel och förhindrar vibrationer.

Typer av svänghjulslager för lastbilar

Komponenten har två ringar med gängor och sfäriska eller runda komponenter mellan dem, de oftast säkrade i ett fall. Beroende på hur de rullande delarna utformats är de:

  • kulor;
  • rullar (koniska, cylindriska, sfäriska rullager).

Delarna kan också ha olika utformning av höljet. Det kan vara:

  • Öppna. Alla rullande delar ligger i samma gängor. Priset på den sorten av delar är lägre och de ska inte nyttjas vid en hög hastighet av rotationen.
  • Stängda. Varenda rullande del är i ett enskilt spår. Delarna av den här sorten tål högre påfrestningar.

Defekter och orsaker till detta

Delarna har inte någon bestämd hållbarhet, de bör ersättas tillsammans med kopplingen. Lastbilens delar utsätts komponenterna för mekaniska och termiska belastningar eftersom att de hela tiden utsätts för vibrationer och friktion, precis som för personbilar. Då slits de ut med tiden. Det kan t.e.x. vara sprickor och märken på ytan. Det kan också göra att lagren låter eller går sönder. En trasig tätning i laget kan göra att smuts kommer in vilket ökar förslitningen.

Hur man upptäcker fel

Fel på enheten upptäcks oftast p.g.a. vibrationer som man känner i pedalen när kopplingen kopplas ur. Man kan även höra yttre ljud när man kör. Dessa tecken tyder att man behöver se över delarna.

AutoDoc: Bekväm shopping online

I AutoDocs webbshop hittar du ett stort utbud av reservdelar till lastbilar. Här kan du handla svänghjulslager, spännhjul, CV-skivor och flera andra delar från pålitliga tillverkare. Alla artiklar i katalogen är billiga och av hög kvalité. Dessutom har vi ofta kampanjer. Gör din beställning online på vår hemsida idag och shoppa allt du behöver för att reparera och underhålla din lastbil på bästa möjliga sätt.